Log in
A+ A A-

Βοστώνη: Συμπλήρωσε τριακονταετία ο Μητροπολίτης Μεθόδιος (Δείτε Βίντεο)

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν την Τρίτη από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Μεθόδιου στην κεφαλή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βοστώνης.

Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946 και από τα πρώτα χρόνια της ζωής του επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά γράμματα και, κυρίως, για την Ορθοδοξία. Φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο της Βοστώνης, όπου και έλαβε το δίπλωμα BachelorofArts. Στις 22 Ιουλίου 1973 χειροτονήθηκε διάκονος και υπηρέτησε στο πλευρό του τότε Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Στις 25 Δεκεμβρίου 1978 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και ανέλαβε καθήκοντα Προϊσταμένου στην Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα της Νέας Υόρκης. Στις 25 Μαϊου 1982 εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος Σκοπέλου και το 1984 έγινε Επίσκοπος Βοστώνης. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού. Το 2002 έγινε Μητροπολίτης, αφού η Επισκοπή Βοστώνης αναβαθμίστηκε σε Μητρόπολη.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος μίλησε στο New Greek TV κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τον ελληνορθόδοξο πληθυσμό της Νέας Αγγλίας, που αποτελεί το ποίμνιό του εδώ και 30 χρόνια.

Δείτε Βίντεο - Αφιέρωμα στον Μητροπολίτη Μεθόδιο.

Media