Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Πέθανε ο Σπύρος Βουτσινάς

  • Written by 

Πέθανε σε ηλικία  80 ετών την Παρασκευή ένας από τους σημαντικότερους Ελληνοαμερικανούς με πλούσια παρουσία στον τραπεζικό τομέα, στα ομογενειακά τεκτενὀμενα και στον χώρο της φιλανθρωπίας. Ο  Σπύρος Βουτσινάς  υπηρέτησε ως  πρόεδρος της Atlantic Bank, και όλοι όσοι τον γνώρισαν είχαν να πουν μόνο καλά λόγια.  Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 10 το πρωί, από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Χέμστεντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα greek news, ο Σπύρος Γεράσιμος Βουτσινάς, γιός της Ευγενίας και του Γιώργου Βουτσινά, γεννήθηκε στην Κεφαλληνία το 1933. Από φτωχή οικογένεια, έχασε σε νεαρή ηλικία τον πατέρα του και μετά τους σεισμούς της Κεφαλληνίας το 1953 μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Σπούδασε Λογιστική στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης και Χρηματοοικονομική και Τραπεζικά στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Brown.
Στην τραπεζική σταδιοδρομία έχει εργαστεί σε πέντε  ιδρύματα, την τράπεζα Harlem Savings, την Roosevelt Savings Bank , την Roslyn Bancorp, Inc και την Atlantic Bank Ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της New York Commercial Bank, μητρικής της Atlantic.
Κοινωνικά δραστήριος, έχει υπηρετήσει στα συμβούλια πολλών οργανισμών κι έχει τιμηθεί για τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες από την Εθνική Φιλόπτωχος, την Γερουσία και τη Βουλή της Νέας Υόρκης, το Ronald McDonald House, το March of Dimes κ.α.

 

φωτο: Δημήτρης Πανάγος