Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο από Νέα Υόρκη: Σαμαράς: "Κανείς δεν έχει δικαίωμα στον ρατσισμό"

Μήνυμα στην Χρυσή Αυγή έδωσε από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δηλώνοντας πως αν κάποιος πιστεύει στην βία και την μισαλλοδοξία, θα βρει μπροστά του όλους τους Έλληνες. Θερμή υποδοχή στον Πρωθυπουργό από τους ομογενείς.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής (ώρα Νέας Υόρκης). Έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη, τόσο από την ενορία, όσο και από τα παιδιά του σχολείου William Spyropoulos, τα οποία τον υποδέχθηκαν με μια ανθοδέσμη. Στην συνέχεια, μετέβη στην Εκκλησία, όπου και πραγματοποιείτο λειτουργία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Λίγο αργότερα, ο Πρωθυπουργός πήρε τον λόγο και απηύθυνε σύντομη ομιλία, μικρότερη των 10 λεπτών, προς τους παρεβρισκομένους. Εξέφρασε την εκτίμησή του στους ομογενείς και αναφέρθηκε στο έντονο ελληνικό στοιχείο που συνάντησε στη Νέα Υόρκη, καθώς πριν από ένα μήνα είχε συναντήσει Ελληνοαμερικανούς στον Λευκό Οίκο, στον Δήμο Νέας Υόρκης αλλά και στην ηγεσία του Port Authority. Στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην ομογένεια, ανάφερε αρχικά πως τα δύσκολα για την Ελλάδα αρχίζουν σταδιακά να περνούν.

"Ο ελληνικός λαός γευθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ηττάται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις ραγδαίες εξελίξεις που συγκλονίζουν το εσωτερικό της χώρας, με τις μαζικές συλλήψεις κορυφαίων στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής.

"Όπως πολύ σωστά είπε ο Σεβασμιότατος, ερμηνεύοντας το Ευαγγέλιο, δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλον. Δεν έχεις δικαίωμα να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής. Δεν έχεις δικαίωμα να είσαι μισαλλόδοξος και να προωθείς την ακρότητα. Γιατί, τότε, τους Έλληνες θα βρεις μπροστά σου. Τους υγιείς Έλληνες, που πιστεύουν στην Ελλάδα και τον ελληνισμό. Αυτό έγινε στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες", τόνισε με νόημα ο Πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την ομιλία του, ο Αντώνης Σαμαράς μετέβη στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας, όπου χαιρέτησε δια χειραψίας τους παρεβρισκόμενους, ενώ άκουσε και τραγούδια από την παιδική χορωδία. Μετά από λίγο αναχώρησε προκειμένου να ακολουθήσει το υπόλοιπο μέρος του προγράμματός του, στο Μανχάτταν.

Δείτε βίντεο με την αναφορά του στην Χρυσή Αυγή και την υποδοχή από τους ομογενείς

Media

Η υποδοχή από τους ομογενείς