Log in
A+ A A-

Στην Αθηνά Κρομμύδα το Ομήρειο Βραβείο

Την διευθύντρια του Ημερήσιου Ελληνο-Αμερικανικού σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της Κοινότητος Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ, κυρία Αθηνά Τσόκου-Κρομμύδα τιμά με το 34ο Ομήρειο Βραβείο η Χιακή Ομοσπονδία.

Το φετινό Ομήρειο Βραβείο είναι αφιερωμένο στην ελληνική μας κληρονομιά, και την ελληνική γλώσσα.  Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου του 2013 στις7:00 μ.μ. στο Ελληνοαμερικανικό Πολιτιστικό Κέντρο της Χιακής Ομοσπονδίας, 44-01 Broadway, Astoria, NY.

Η κ. Τσόκου-Κρομμύδα μέσα από το συγγραφικό και ποιητικό της έργο, την εβδομαδιαία ραδιοφωνική της εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό "Cosmos FM" και κυρίως με το έργοτης ως εκπαιδευτικός, έχει αφιερώσει τη ζωή της στη διατήρηση και διάδοση της ελληνικήςγλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ομήρειο Βραβείο θεσπίστηκε από την Χιακή Ομοσπονδία πριν τριάντα έξι χρόνια καιβραβεύει ετησίως διακεκριμένα άτομα, υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τωνδημοκρατικών ιδεωδών και ατόμων που έχουν διαπρέψει στην προώθηση της ανθρώπινηςγνώσης και εκπαίδευσης. Το Ομήρειο Βραβείο θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικάβραβεία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.