Log in
A+ A A-

Μουντομπάσκετ: Υποκλίθηκε και η Αργεντινή!

Την πέμπτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε η εκπληκτική Εθνική μπάσκετ του Φώτη Κατσικάρη, κερδίζοντας με σχετική ευκολία και την Αργεντινή με 79-71, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον όμιλο και βάζοντας πλώρη ακόμη και για μετάλλιο!

Τι κι αν είχε στις τάξεις της παίκτες όπως ο Σκόλα, Νοτσιόνι, Πριτζιόνι;  Τι κι αν τα τελευταία χρόνια "μας είχε πάρει τον αέρα";  Σε αυτόν τον όμιλο αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα έβαζε τους κανόνες.  Έτσι, τα "βαριά" ονόματα της Αργεντινής δεν είχαν καμία τύχη απέναντι στην "γαλανόλευκη", στην οποία υποκλίθηκαν με 79-71, μετά από έναν αγώνα στον οποίο έχασαν την επαφή με το σκορ για το μεγαλύτερο διάστημα.

Η Εθνική Ελλάδος πάτησε γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο, προηγήθηκε στην συνέχεια ακόμη και με 19 πόντους (33-52), όμως ο εγωισμός και η εμπειρία των αντιπάλων της μίλησε σε εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο καλάθη περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος (68-70).  Εκεί ανέλαβε δράση ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος, με έξι πόντους, τέσσερα ριμπάουντ, μια ασίστ και ένα κλέψιμο συνέβαλε στην επαναφορά της διαφοράς στο +9 (68-77) και στην αποφυγή της αυτοκτονίας.

Από την ελληνική ομάδα, που είχε ως κορυφαίους τους Καλάθη (18π.) και Μπουρούση (16π) δεν υστέρησε κανείς.  Πλέον, επόμενος αντίπαλος είναι η Σερβία στην Μαδρίτη (Κυριακή, 12μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης), με τους Έλληνες διεθνείς να έχουν το πλεονέκτημα πως δεν θα συναντήσουν τους Ισπανούς μέχρι την τετράδα, εφόσον προκριθούν.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 33-44, 51-64, 71-79