Log in
A+ A A-

Team USA: Τέλος οι NBAers;

Το Μουντομπάσκετ του 2014 ενδεχομένως να ήταν και το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που έκαναν την εμφάνισή της ομάδα επαγγελματιών του NBA από τις ΗΠΑ, καθώς οι ομάδες φέρονται να πιέζουν για μη συμμετοχή των αθλητών τους με την φανέλα της Team USA.

 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται ότι ήταν ο σοβαρός τραυματισμός των σούπερ σταρ των Πέισερς, Πολ Τζώρτζ, ο οποίος θα χάσει ολόκληρη την σεζόν, στερώντας, ουσιαστικά, από την ομάδα του την δυνατότητα να κάνει πρωταθλητισμό.

Εάν τελικά επικρατήσει αυτή η λογική, το πιθανότερο είναι πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 θα εμφανιστεί μια ομάδα με καλαθοσφαιριστές από 22 ετών και κάτω.  Το θετικό σε αυτήν την περίπτωση αναμένεται να είναι ο αυξημένος ανταγωνισμός, αφού, πέρα από κάποιες πιθανότητες της Ισπανίας, δεν υπήρχε η ομάδα που θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους NBAερς του Μάικ Σιζέφσκι.

Πάντως, οι εκτιμήσεις θέλουν αυτήν την αλλαγή να μην ισχύει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, αφού είναι γνωστή η βαρύτητα που δίνουν οι ΗΠΑ στα ολυμπιακά μετάλλια.