Log in
A+ A A-

Ολυμπιακός: Πρόγραμμα... εξόντωσης

Από τις 18 Οκτώβρη μέχρι τις 4 Νοέμβρη το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι εξοντωτικό, καθώς θα δώσει 6 (!) παιχνίδια, μεταξύ των οποίων δύο με την Γιουβέντους, ένα στην Τρίπολη και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μπορεί για ένα διάστημα σχεδόν τριών εβδομάδων να μην υπάρχει αγωνιστική δράση για τον Ολυμπιακό, ωστόσο με την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων οι Πειραιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα πρόγραμμα - φωτιά.

Το ματς με την Μάλμε ήταν την 1η του Οκτώβρη, τα παιχνίδια της Super League για την 6η αγωνιστική αναβλήθηκαν μετά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη (τραυματίστηκε στα επεισόδια που στιγμάτισαν την αναμέτρηση Ηροδότου - Εθνικού και λίγες μέρες κατέληξε...) και έκτοτε οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν κανένα επίσημο αγώνα στα πόδια τους.

Κατάσταση η οποία θα συνεχιστεί για λίγο ακόμη, αφού ούτε το Σαββατοκύριακο που έρχεται (11-12/10) υπάρχει δράση εξαιτίας της διεξαγωγής των προκριματικών του Euro 2016. Οι επίσημες υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό επιστρέφουν στις 18 Οκτώβρη, όταν και είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση με την Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για την 7η αγωνιστική της Super League.

Ακολουθεί το σπουδαίο -και ιδιαίτερα κρίσιμο μετά την ήττα στην Σουηδία- παιχνίδι με την Γιουβέντους στις 22/10 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Εκεί όπου οι Πειραιώτες θέλουν την νίκη επί των "μπιανκονέρι" προκειμένου να κρατήσουν ρεαλιστικές τις πιθανότητες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ωστόσο ο Μίτσελ και οι παίκτες του δεν θα μπορέσουν να σταθούν παραπάνω από λίγες ώρες στο αποτέλεσμα με την Γιουβέντους, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό. Διότι τέσσερις μετά και συγκεκριμένα στις 26 Οκτώβρη, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος.

Σε λιγότερο από 48 ώρες ακολουθεί το τρίτο κατά σειρά εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού, για τρίτη διαφορετική διοργάνωση. Για τις 28 Οκτώβρη είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, εκεί όπου η λογική λέει πως οι "ερυθρόλευκοι" θα παραταχθούν με πάρα πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους, ενδεχομένως και με παίκτες των Νέων στην ενδεκάδα.

Όχι μόνο εξαιτίας των αναμετρήσεων που θα έχουν προηγηθεί αλλά γιατί 3 ημέρες μετά υπάρχει η σκληρή δοκιμασία του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Την 1η του Νοέμβρη ο Αστέρας Τρίπολης περιμένει τον Ολυμπιακό, σε ένα γήπεδο που κανείς δεν... καλοπερνάει.

Οι Αρκάδες κουβαλούν μαζί τους και ευρωπαϊκό αέρα, έχουν πολύ δυνατό σύνολο και δείχνουν εξαιρετικά στοιχεία σαν ομάδα. Και για αυτούς είναι ένα στοίχημα το πως θα διαχειριστούν τα συνεχόμενα ματς με το Europa League, αλλά όπως και να 'χει παραμένουν πάντα ιδιαίτερα υπολογίσιμοι.

Τα... βάσανα του Ολυμπιακού δεν τελειώνουν στην Τρίπολη, αφού στις 4 Νοέμβρη ο Μίτσελ και οι παίκτες του θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Ιταλία και να τα βάλουν με την Γιουβέντους, στην 4η αγωνιστική του Champions League.

Crash test για το ρόστερ
Όπως γίνεται αντιληπτό, το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί είναι πολύ απαιτητικό για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι και ποιους βρίσκεις απέναντι σου. Και αν κάποιος μπορεί να υποθέσει πως εύκολα ή δύσκολα θα έρθουν οι επιτυχίες κόντρα σε Εργοτέλη και Πανιώνιο, σίγουρα δεν μπορεί να πει το ίδιο για τις αναμετρήσεις με τον Αστέρα Τρίπολης, τον Παναθηναϊκό και την Γιουβέντους (x2).

Ειδικότερα το Γιουβέντους (22/10) - Παναθηναϊκός (26/10) και Αστέρας Τρίπολης (1/11) - Γιουβέντους (4/11), είναι δύο γκρουπ παιχνιδιών που θα χρειαστεί η μέγιστη προσπάθεια από πλευράς Πειραιωτών για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εξάλλου πέρσι οι "ερυθρόλευκοι" έζησαν μια ονειρική βραδιά στο Φάληρο απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και λίγες ώρες μετά βίωναν τον απόλυτο εφιάλτη με την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης". Τότε ο Μίτσελ είχε αποφασίσει να παρατάξει ακριβώς την ίδια ενδεκάδα στα δύο ματς.

Κάτι ανάλογο είχε επιχειρήσει νωρίτερα την ίδια (περσινή) σεζόν, όταν είχε αντιμετωπίσει στην σειρά Παναθηναϊκό (εκτός), Μπενφίκα (εντός) και ΠΑΟΚ (εντός), με την ίδια σχεδόν ενδεκάδα και μετρώντας ισάριθμες νίκες. Για να γυρίσουμε στα φετινά, από τις 18/10 έως τις 4/11, ο Ολυμπιακός θα δώσει 6 παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ισπανός τεχνικός θεωρεί πως το ρόστερ που έχει στην διάθεση του είναι περισσότερο ευέλικτο σε σχέση με το περσινό. Θα το δείξει αυτό στην πράξη; Γιατί μέχρι στιγμής ο Μίτσελ έχει στηριχτεί σε 14-15 παίκτες. Η λογική λέει πως στο... εξοντωτικό πρόγραμμα που πλησιάζει, το ροτέισον θα πρέπει να ανοίξει για να μπορέσει η ομάδα να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των συνεχόμενων αγώνων, έχοντας την ανάλογη φρεσκάδα.

Και είναι μια καλή ευκαιρία, τόσο για να μετρήσει ο Ολυμπιακός τις δυνάμεις και τα όρια του έμψυχου δυναμικού του, όσο και να φανεί επί της ουσίας αν η επιλογή του Μίτσελ για μικρότερο -αριθμητικά- ρόστερ την τρέχουσα σεζόν θα δικαιωθεί.

Στα συν για τον Ισπανό τεχνικό τα ευχάριστα νέα από το μέτωπο των τραυματιών, καθώς Φουστέρ, Μπενίτες, Ντοσεβί και Σιόβας επιστρέφουν σταδιακά στην δράση και μαζί με τον προσφάτως επανακάμψαντα Γκαζαριάν δίνουν επιπλέον λύσεις για την "καυτή" 6άδα αγώνων που έρχεται.

Αν ο Μίτσελ δει και τους διεθνείς να επιστρέφουν υγιείς στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, τότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ετοιμαστεί για τις μάχες σε Ελλάδα και Ευρώπη με όλα τα όπλα στην φαρέτρα του.

Sport24