Log in
A+ A A-

Υποχώρηση Κοντονή μπροστά στο Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου

Αλλαγές οι οποίες εκλαμβάνονται από τους βουλευτές ως μια πρώτη κίνησης οπισθοχώρησης προκειμένου να απαλειφθεί ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαικές διοργανώσεις, προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη βία.

«Θα δείτε ότι η συζήτηση εκ μέρους του υπουργείου θα είναι καλόπιστη» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός και εξήγησε ότι πρόθεση του είναι να μην παρέμβει στο αυτοδιοίκητο αλλά να επέμβει στο υφιστάμενο ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας.

Τελικές θέσεις στις 4 και 5 Μαΐου

Οι τελικές θέσεις του υπουργείου θα διατυπωθούν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια στις 4 και 5 Μαΐου και σίγουρα μετά τη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον γενικό γραμματέα της UEFA.

Χαϊκάλης: Δεν θα το ψηφίσουν οι ΑΝ.ΕΛ.

Όμως, προβλήματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο δημιουργούν οι δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Παύλου Χαϊκάλη πως οι ΑΝΕΛ φαίνεται ότι δεν θα ψηφίσουν το αθλητικό νομοσχέδιο, διαφωνώντας με τις προτάσεις Κοντονή.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι κατά του ποδοσφαιρικού Grexit, καθώς πιστεύουν ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη χώρα, είπε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης στην πρωϊνή εκπομπή του MEGA, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το αθλητικό νομοσχέδιο του Κοντονή.

Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι εάν δεν βρεθεί άλλο κόμμα να ψηφίσει το νομοσχέδιο εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, δύσκολα θα περάσει από την Βουλή.

«Ενα Grexit του ποδοσφαίρου είναι πιο ισχυρό από αυτό της οικονομίας. Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία. Ο Κοντονής προσπαθεί να σπάσει το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά δεν μας λέει με τι θα αντικατασταθεί. Από τους ΑΝΕΛ δεν νομίζω ότι μπορεί να ψηφιστεί. Διαφωνούμε, ναι. Το θέμα θα πάει σε αντιπαράθεση. Δεν μπορείς να καταργείς κάτι χωρίς να υπάρχει πρόταση», είπε ο Π. Χαϊκάλης.

Οι αντιδράσεις της ΝΔ

Παρά πάντως τις εξηγήσεις του κυβερνητικού στελέχους, η ΝΔ διά του εισηγητή της Κώστα Κουκουδήμο ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Ξέρετε τι θα σημαίνει ένα αθλητικό grexit; Θα καταρρεύσει η αθλητική δραστηριότητα στη χώρα» εκτίμησε ο βουλευτής της ΝΔ προβλέποντας ωστόσο ότι ο Σταύρος Κοντονής θα οπισθοχωρήσει την ύστατη στιγμή.

Ανάλογες επιφυλάξεις και ενστάσεις εξέφρασαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

thetoc.gr