Log in
A+ A A-

Μπάσκετ: Τρεις μάχες "αιωνίων" τον Ιανουάριο

Ντέρμπι «αιωνίων» επεφύλασσε η κληρωτίδα της ΕΟΚ, καθώς ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό αποτελούν το ένα από τα δύο ζευγάρια της ημιτελικής σειράς του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό και ο Άρης την ΑΕΚ. Ο αγώνας στο ΣΕΦ θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ενώ αυτός στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 14 Ιανουαρίου.

Οι δύο νικητές θα πάρουν την πρόκριση για τον τελικό της 19ης Φεβρουαρίου (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η έδρα, με πιθανότερη λύση αυτή της επαρχίας), ενώ να σημειωθεί πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συγκρουστούν και λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 6 Ιανουαρίου, στο ίδιο γήπεδο (ΣΕΦ), για τον β' γύρο της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας.  Παράλληλα, τέλος Ιανουαρίου (28 ή 29 ή 30) οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στο ΟΑΚΑ για τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει τρεις αγώνες σε λιγότερο από 25 ημέρες.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι δύο ομάδες βρίσκονται... πρόωρα αντιμέτωπες (τελευταίος μεταξύ τους τελικός το 2013, με τον Παναθηναϊκό νικητή με 81-78), ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του μεταξύ τους αγώνα, καθώς, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας, στις 13 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αναντολού Εφές, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Πατήστε εδώ για περισσότερα