Log in
A+ A A-

Super Bowl: Τιμές εισιτηρίων που προκαλούν... ίλιγγο

Το Super Bowl έρχεται στο Νιου Τζέρσεϋ, όμως στην συνείδηση των περισσότερων είναι το Super Bowl της Νέας Υόρκης, αφού οι περισσότερες εκδηλώσεις - πλην του αγώνα - θα πραγματοποιηθούν στην αμερικανική μεγαλούπολη.  Πόσοι όμως θα έχουν την δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την διεξαγωγή στο MetLife Stadium και να το παρακολουθήσουν από κοντά; Μόνο όσοι έχουν να διαθέσουν, από περίσσευμα ή υστέρημα, ποσά που ξεπερνούν τις 3000 δολάρια!

Όπως τονίζεται, οι τιμές των εισιτηρίων είναι κατά 33% αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει δυσπρόσιτες για χιλιάδες Νεοϋορκέζους, οι οποίοι βλέπουν ότι το κόστος θα τους ερχόταν το ίδιο - ή και φθηνότερο - εάν το ο αγώνας διεξαγόταν σε άλλη Πολιτεία, με τα επιπλέον έξοδα μετακίνησης.  Άλλωστε, στις σχετικές ιστοσελίδες προώθησης, όπως το StubHub, τα "μαγικά χαρτάκια" έχουν μια μέση τιμή της τάξεως των 3500 δολαρίων!

Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι, κανονικά η τιμή ξεκινάει από τα 500 δολάρια, πρόκειται όμως για εισιτήρια τα οποία σπανίως είναι προσιτά στο ευρύ κοινό, αφού τα διαχειρίζονται οι ομάδες και τα μέλη τους, που κατευθύνουν σε ποια χέρια θα καταλήξουν.  Έτσι, εξ αρχής, το κόστος είναι "τσουχτερὁ".  Όμως, φέτος, είναι αρκετά ακριβότερο σε σχέση με το παρελθόν.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι οι παράλληλες δραστηριότητες του Super Bowl θα επιτρέψουν στους Νεοϋορκέζους να ζήσουν την εμπειρία, ακόμη κι αν δεν βρεθούν στις εξέδρες του MetLife την επόμενη Κυριακή.  Άλλωστε, ειδικά στο άκουσμα της τιμής, σε συνδυασμό με το κρύο των τελευταίων ημερών, έχουν έτοιμη την απάντηση: "Μια χαρά θα το δω στο σπίτι με την παρέα μου, την πίτσα μου και την ζέστη μου".

Είναι και αυτό μια άποψη...