Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Ευρωλίγκα: Τρίποντο νίκης από... το σπίτι του! (Video)

Το... buzzer beater της δεκαετίας πέτυχε ο Κροάτης μπασκετμπολίστας, Ζόραν Πλάνινιτς, ο οποίος χάρισε τη νίκη στην Εφές επί της Αρμάνι Μιλάνο, πετυχαίνοντας τρίποντο από την άλλη άκρη του γηπέδου.

Απέμεναν δυο δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα.  Ο Λανγκφορντ εκτελούσε βολές.  Το σκορ ήταν 58-60 και η Αρμάνι ήταν έτοιμη να πανηγυρίσει μια σημαντική εκτός έδρας νίκη μέσα στο Αμπντί Ιπεκτσί.  Την ίδια στιγμή, τους οπαδούς της Εφές τους έζωναν τα φίδια, καθώς το 0-4 ήταν προ των πυλών.  Ο Πλάνινιτς όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

Ο Αμερικανός Λάνγκφορντ αστόχησε στην βολή για να κυλήσει ο χρόνος.  Περίμενε τους αντιπάλους να πετάξουν την μπάλα και να τελειώσει ο αγώνας.  Ο Πλάνινιτς έκανε ένα σουτ απελπισίας από το αντίπαλο καλάθι.  Κι έκπληκτοι όλοι είδαν την μπάλα να καταλήγει στο καλάθι.

Η Εφές πήρε τη νίκη με 61-60 και έκανε σεφτέ στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα.  Το καλάθι του Πλάνινιτς μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα.  Δεν παύει όμως να είναι ο ορισμός του buzzer - beater.

Δείτε σε βίντεο το "τρελό" τρίποντο.

Media