Log in
A+ A A-

Σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού στους New York Knicks

Μια υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού και στησίματος παιχνιδιών, που συνέβη πριν από τρεις δεκαετίες, έρχεται ξανά στο φως για το ΝΒΑ, με επίκεντρο την ομάδα των New York Knicks.  Τρεις παίκτες της ομάδας στο στόχαστρο, οι οποίοι φέρονται να "πούλαγαν" παιχνίδια, δουλεύοντας για τα συμφέροντα μεγαλεμπόρου κοκαϊνης.

 

Μεταξύ αυτών των παικτών βρίσκεται και το άλλοτε μεγάλο αστέρι της ομάδας της Νέας Υόρκης, Σούγκαρ Ρέι Ρίτσαρντσον, ο οποίος, μάλιστα, φέρεται ως ο... πρωτοστάτης της υπόθεσης.  Όλα αυτά, προέρχονται από το βιβλίο του Μπράιαν Τουόχι, το οποίο και επικαλείται πηγές από το FBI, που επιχείρησε, εκείνη την περίοδο, να βρει την άκρη του νήματος.

Βασική σεζόν κατά την οποία οι Νικς έπεσαν θύμα των ίδιων τους των παικτών, ήταν η σεζόν 1981-82, όταν η ομάδα έμεινε εκτός πλέι - οφ με ένα ρεκόρ - ντροπή (33-49), παρά το γεγονός ότι διέθετε ορισμένα πολύ καλά ονόματα στο ρόστερ της.  Ως ενδείξεις παρατίθενται οι συνεχείς στοιχηματισμοί εναντίον των Νικς του μεγαλεμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος,  έριχνε μεγάλα χρηματικά ποσά στις αποτυχίες της ομάδας και δικαιωνόταν μονίμως.  Αντίθετα, σε ματς άλλων ομάδων, σπανίως υπερέβαινε τα 300 δολάρια ανά παιχνίδι, γεγονός που καταδεικνύει ότι, ενδεχομένως, με τη Νέα Υόρκη ένοιωθε παραπάνω σιγουριά.

Απαντώντας, ο Ρίτσαρντσον διέψευσε τους ισχυρισμούς του βιβλίου, ενώ ο ρούκι εκείνης της σεζόν, Μπιλ Μπράντλεϊ, εξέφρασε τον ισχυρισμό πως η ομάδα του είχε πάρει την κατιούσα λόγω ακαταλληλότητας του τότε προπονητή της.

Ως γνωστόν, ο Ρίτσαρντσον, αποβλήθηκε δια βίου από το ΝΒΑ το 1986, όταν βρέθηκε να έχει παραβιάσει, για τρίτη φορά, τους κανονισμούς περί ντόπινγκ.

 

Media

Ο "Σούγκαρ" Ρίτσαρντσον με την φανέλα των Νικς