Log in
A+ A A-

Euroleague: Απόδραση Παναθηναϊκού από την Κωνσταντινούπολη

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από το "Αμντί Ιπεκτσί" ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας της Εφές Πίλσεν με 65-60 στην παράταση.

Σε έναν αγώνα στον οποίο και οι δυο ομάδες υστέρησαν επιθετικά, ο Παναθηναϊκός, με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στην άκρη του πάγκου και τους Γκιστ και Κάρυ στην Αθήνα λόγω τραυματισμού, κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Εφές και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στην οκτάδα.

Κομβικότατος για τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε ο Ματσιούλις, ο οποίος με τρίποντο της τελευταίας στιγμής έστειλε το ματς στην παράταση (54-54) αποτρέποντας μια, πιθανότατα, καταδικαστική ήττα για την ομάδα του, σε ό,τι αφορά στο μέλλον της στην διοργάνωση.

Στην παράταση, τον λόγο πήρε ο Φώτσης, ο οποίος, συνεπικουρούμενος και από τον Ούκιτς, κατάφερε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε μια σημαντική νίκη, μια αγωνιστική πριν υποδεχτεί την Φενέρ στο ΟΑΚΑ, στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της φετινής ευρωπαϊκής του πορείας.  Παράλληλα, κάτι από τα "παλιά" θύμησε, σε ορισμένα διαστήματα, ο Μάικ Μπατίστ.

Δεκάλεπτα: 10-11, 26-28, 42-44, 54-54 (κ.α.), 60-65 (παρ.)

Αναντολού Εφές (Αγγέλου): Οσμάν, Βασιλειάδης 10, Μπατούκ 6, Ερντέν 1, Γκονλούμ 9, Κιλιτσλί, Σαβάνοβιτς 6, Γκόρντον 6, Πλάνινιτς 15, Μπιέλιτσα 7.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 5, Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Ούκιτς 7, Λάσμε 11, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 7, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 8, Ράιτ 7.