Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Καταθέσεις στην δίκη για τα στημένα

Με την κατάθεση του Γιώργου Ηλιόπουλου, από την διοίκηση του ΟΠΑΠ, συνεχίστηκε τη Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για τους στημένους αγώνες, η οποία είχε διακοπεί την Παρασκευή.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως οι περισσότεροι από τους αγώνες που αναφέρει η UEFA δεν προσφέρονταν για στοιχηματισμό.

Πάντως, από την πλευρά της, η εισαγγελέας τόνισε πως για το συγκεκριμένο θέμα θα ζητήσει ακόμη και την συνδρομή ανθρώπου της UEFA προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων στην δίκη για τους στημένους αγώνες βρίσκεται και ο νυν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, ο οποίος κατηγορείται για χειραγώγηση τουλάχιστον τεσσάρων αναμετρήσεων της ομάδας του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο αγώνας Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα, στον οποίο είχε παρατηρηθεί ιδιαίτερα ασυνήθιστος στοιχηματισμός, γεγονός που είχε προκαλέσει έρευνα της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο κ. Χριστοβασίλης θα απολογηθεί τις επόμενες ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καθώς την επίδικη περίοδο ήταν ιδιοκτήτης και πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως ο συνήγορος του κ. Χριστοβασίλη, στην προσπάθεια υπεράσπισης του πελάτη του, δεν στάθηκε στα δεδομένα της υπόθεσης και στις ερωτήσεις προς τους μάρτυρες, αναφέρονταν στις κινήσεις του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Η απειλή για βόμβα στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς και το γεγονός ότι η προσωρινή κράτηση του Μάκη Ψωμιάδη λήγει στο τέλος Οκτωβρίου, οδήγησαν την εισαγγελέα να καταθέσει πρόταση με την οποία ζήτησε την λήξη της δίκης πριν να παρέλθει το χρονικό όριο της κράτησης.

Παράλληλα, ζήτησε σε περίπτωση νέου τηλεφωνήματος για βόμβα να παρατείνονται οι συνεδριάσεις για ακόμη δύο ώρες.

ΣΚΑΪ