Log in
A+ A A-

Τι συμβαίνει με την Airfast Tickets;

Αναταραχή στον τουριστικό κλάδο έχει προκαλέσει η ασυνέπεια της εταιρείας AirfastTickets απέναντι στην Ένωση Διεθνών Αεροπορικών Εταιρειών, η οποία, πλέον, δεν της δίνει την δυνατότητα να διαθέτει εισιτήρια απευθείας στο κοινό.

Όπως εξηγούν παράγοντες της τουριστικής αγοράς, το πρόβλημα ξεκίνησε από την στιγμή που η AirFastTickets δεν κατέβαλε στην Ένωση το νόμιμο ποσό από τις πωλήσεις εισιτηρίων, το οποίο, στην συνέχεια, μοιράζεται αναλόγως στις αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το ποσό αυτό είναι ιλιγγιώδες, φτάνοντας τα 14 εκατομμύρια ευρώ για εισιτήρια που εκδόθηκαν στην Βρετανία, 22 εκατομμύρια για την Γερμανία και 9 εκατομμύρια για αυτά που εξέδωσε το γραφείο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το Βρετανικό Δίκτυο BBC δημοσιοποίησε καταγγελίες πελατών οι οποίοι έκλεισαν εισιτήρια μέσω της AirFastTickets αλλά τελικά τα είδαν να ακυρώνονται χωρίς καμία εξήγηση, ενώ δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους πίσω, τουλάχιστον μέχρι ώρας.

Σε ανακοίνωσή της, η AirFastTickets τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επαναδιαπραγμάτευση με την Ένωση Διεθνών Αεροπορικών Εταρειών για τροποποίηση της εγγυητικής επιστολής και ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίζεται κανονικά.