Log in
A+ A A-

Βρετανικά νοσοκομεία αναζητούν νοσηλευτές στην Αθήνα

Ταξίδι στην Αθήνα πραγματοποιούν εκπρόσωποι της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας με σκοπό την εύρεση 50 κατάλληλων μελών νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να στελεχώσουν τρία νοσοκομεία στη Βρετανία.

Οι τρεις εκπρόσωποι του τραστ που διοικεί τα νοσοκομεία στην επαρχία του Λίνκολνσιρ της ανατολικής Αγγλίας συνεργάζονται με ειδική εταιρεία εύρεσης προσωπικού για να καλύψουν από το εξωτερικό τα κενά στο νοσηλευτικό έμψυχο δυναμικό.

Η διοίκηση των νοσοκομείων έχει ήδη προσλάβει 35 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από την Ισπανία και την Πορτογαλία, μετά από ανάλογα ταξίδια. Όπως τονίζεται, το διαθέσιμο νοσηλευτικό προσωπικό στη Βρετανία δεν επαρκεί για να καλύψει τα κενά σε πολλά νοσοκομεία, αλλά ακόμα και σε πρωτογενείς μονάδες περίθαλψης.

Οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που θα επιλεγούν θα πρέπει να περάσουν από τεστ αγγλικής γλώσσας.

Η κίνηση του Τραστ Νοσοκομείων του Λίνκλονσιρ έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με παράγοντες του τομέα υγείας να προειδοποιούν ότι πρέπει να ελέγχεται ενδελεχώς η καταλληλότητα του εισαγόμενου προσωπικού και η ικανότητα επικοινωνίας με τους ασθενείς στα αγγλικά.

Ωστόσο, ο Βασιλικός Σύλλογος Νοσηλευτών στη Βρετανία στηρίζει την πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι οι ασθενείς δεν πρέπει να ανησυχούν. «Ήδη το 10% του νοσηλευτικού προσωπικού στα βρετανικά νοσοκομεία προέρχεται από το εξωτερικό, επομένως δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Αρκεί να έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση στη χώρα τους», δήλωσε στην τηλεόραση του ITV εκπρόσωπος του συλλόγου.

Οι αρμόδιοι δηλώνουν ότι προγραμματίζονται περισσότερα παρόμοια ταξίδια στις ίδιες χώρες για το μέλλον.

Το συγκεκριμένο τραστ έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις στη Βρετανία τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε υψηλά ποσοστά θανάτων ασθενών, αριθμητικά ελλιπές προσωπικό και χαμηλά επίπεδα εκπαίδευσης των μελών προσωπικού.

ΣΚΑΪ