Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Το πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών για την πρώτη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Υπουργική Εβδομάδα της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. στη Νέα Υόρκη, θα παραστεί, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 στην έναρξη της Γενικής Συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει, στη συνέχεια, ώρα 11:00, συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αλγερίας, Ramtane Lamamra και ακολούθως, στις 11:30 (τοπική) με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Igor Lukšić, και, στις 12:00, με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, ενώ το απόγευμα, στις 17:00, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, Sushma Swaraj.

Στις 13:15, o Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει στο γεύμα που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών και στη συνέχεια, στις 15:00, θα λάβει μέρος στη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. με θέμα τους ξένους τρομοκράτες μαχητές σε συγκρούσεις.

Τέλος, στις 19:30, ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει στο δείπνο εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.