Log in
A+ A A-

Η ορκωμοσία του νέου πρόεδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου

Ορκίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τον νέο Πρόεδρο είχαν υποδεχθεί στην είσοδο ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Βουλής και κατευθύνθηκαν στην Ολομέλεια, όπου ο Πρόεδρος έδωσε το θρησκευτικό όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτησε δια χειραψίας τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν η χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, την Αλέκα Παπαρήγα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έμειναν προκλητικά καθισμένοι στα έδρανα τους. Μάλιστα η Ελένη Ζαρούλια δεν σηκώθηκε όρθια και κατά την είσοδο του κ. Παυλόπουλου στην αίθουσα.

Στην ορκωμοσία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, Βύρων Πολύδωρας και Φίλιππος Πετσάλνικος.

Απουσίαζαν οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Άννα Ψαρούδα- Μπενάκη.

Από την τελετή απουσίαζαν επίσης και η Ντόρα Μπακογιάννη, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκίνηση για την οικογένεια

Συγκίνηση και περηφάνια για την οικογένεια του νέου προέδρου , τη σύζυγο , τις δίδυμες κόρες και τον γιο του, που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής.

Αφοβος στην βροχή

Υπό ραγδαία βροχή και χωρίς την προστασία ομπρέλας ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη παρουσία του πρωθυπουργού και της προέδρου της Βουλής.

To αντίο του Κάρολου Παπούλια

Ακολούθησε η τελετή παράδοσης στο προεδρικό Μέγαρο όπου συγκινημένος απερχόμενος πρόεδρος Καρ. Παπούλιας σημείωσε: Αναλαμβάνεται σε μια δύσκολη περίοδο. Η νέφωση είναι πυκνή και χαμηλή» είπε και επισήμανε με έμφαση ότι «απαιτείται εθνική συνεννόηση» για την οποία θα πρέπει να εργαστεί ο νέος πρόεδρος.

Ο κ.Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια και ευχήθηκε όταν έρθει η ώρα της δικής του αποχώρησης να ακούσει αυτά τα οποία είπε ο κ. Παπούλιας.

Και συνόδευσε τον κ. Παπούλια στην έξοδο από το Προεδρικό όπου έζησε τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής του.