Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Δείτε Φωτογραφίες: Ο Τσίπρας, η κλειστή αίθουσα και... αναμονή

  • Written by 

"Περιπετειώδης" ήταν η διαδικασία της άτυπης ενημέρωσης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους ανταποκριτές και τους δημοσιογράφους των ομογενειακών ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη.  Η αίθουσα που... δεν παραχωρήθηκε, το καφέ και η συνομιλία στα όρθια.

Στο πολυτελές Westin Hotel, κοντά στην περίφημο σταθμό της Grand Central, όπου και διέμενε, έδωσε ραντεβού με τους δημοσιογράφους ελληνικών και ομογενειακών ΜΜΕ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους παράσχει μια συνολική ενημέρωση για τις επαφές και την εν γένει παρουσία του στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.  Ο κ. Τσίπρας κατέφτασε τελικά με μια καθυστέρηση περίπου δυο ωρών και συνάντησε άμεσα τους δημοσιογράφους.  Εκεί βρισκόταν αρκετά νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει και σχετικές επίσημες δηλώσεις.

Το πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα και τους παρεβρισκόμενους ήταν ότι δεν υπήρχε μια ήσυχη και διαθέσιμη αίθουσα για να διεξαχθεί η ενημέρωση με άνεση.  Όταν λοιπόν το επιτελείο του Πρωθυπουργού τού υπέδειξε μια αίθουσα δίπλα από το λόμπυ, ο Πρωθυπουργός ειδοποιήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει πριν από τις 8 το βράδυ.  Τότε, κοίταξε το ρολόι του και αντελήφθη ότι... δεν θα προλάβαινε.

tsipras reporter 1

tsipras reporter 2

tsipras reporter 3

tsipras reporter 4

Τελικώς, προτιμήθηκε η λύση του μπαρ του ξενοδοχείου, όπου ο Πρωθυπουργός παρήγγειλε έναν εσπρέσσο και κάθισε σε τραπέζι μαζί με τους ρεπόρτερ.  Κάποιοι ήταν κοντά, κάποιοι πιο μακριά και άλλοι αναγκαστικά όρθιοι.  Όμως, από ένα σημείο και μετά η δυνατή μουσική δυσκόλευε το έργο των ρεπόρτερ, που προσπαθούσαν να ακούσουν ή να ηχογραφήσουν τον Πρωθυπουργό.

tsipras reporter 6

tsipras reporter 7

Κατόπιν, κι όταν πια η μουσική έγινε πιο δυνατή, ο κ. Τσίπρας προτίμησε να συνεχίσει την ενημέρωση στο λόμπυ του ξενοδοχείου.

tsipras reporter 8

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε... χαλαρός - χωρίς γραβάτα και σακάκι - ενώ μέσα στο μπαρ κάποιοι θαμώνες ρωτούσαν ποια είναι αυτή η... τόσο μεγάλη παρέα και ποιος είναι αυτός ο άνδρας που τον ακούν με τόση προσοχή!