Log in
A+ A A-

Παυλόπουλος για διαπλοκή

Για το νέο νόμο για τη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι υπουργοί Επικράτειας, Νίκος Παππας και Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

 

Ο κύριος Παππάς, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο νέος νόμος κατ” εφαρμογή του Συντάγματος, θα μπορέσει να αποτρέψει «λυπηρά γεγονότα» του παρελθόντος, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως με ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις θα υπάρξει θεσμική θωράκιση της διαδικασίας αδειοδότησης, γιατί, όπως είπε, δεν αφορά μόνο ένα κόμμα, μια παράταξη, αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι το φαινόμενο της διαπλοκής «ταλανίζει εδώ και καιρό τον δημόσιο βίο» και ευχήθηκε «η εφαρμογή του νέου νόμου να οδηγήσει σε οριστική εμπέδωση ενός οριστικού πλαισίου των ΜΜΕ, που θα διασφαλίζει την πολυφωνία υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και την αντιμετώπιση της διαπλοκής».

Παράλληλα, αναφερόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, στον νόμο περί βασικού μετόχου, δήλωσε πως είναι «κρίμα που διατάξεις του Συντάγματος κατά το παρελθόν παρέμειναν γράμμα κενού περιεχομένου».

«Πρέπει όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας», είπε χαρακτηριστικά.