Log in
A+ A A-

Κυβέρνηση: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τη ΔΕΗ

Featured Κυβέρνηση: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τη ΔΕΗ

Σε μείζον ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης καθίσταται η ΔΕΗ, με την κυβέρνηση να αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για την οικονομική κατάσταση στην πάλαι ποτέ κραταιά επιχείρηση.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», διαμήνυσε ότι «θα αποδοθούν ευθύνες για τη ΔΕΗ», είτε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας (σ.σ. εξεταστική επιτροπή), είτε μέσω της δικαστικής έρευνας.

Εξήγησε δε, ότι για την τωρινή κατάσταση της ΔΕΗ ευθύνεται και το τρίτο μνημόνιο, το οποίο επέβαλε την υποχρέωση της διαδικασίας των ΝΟΜΕ (σ.σ. δηλαδή την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος σε ιδιώτες κάτω της τιμής του κόστους). Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, από τις ΝΟΜΕ η δημόσια επιχείρηση απώλεσε 600 εκατομμύρια ευρώ.


Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας επίσης στον «ΣΚΑΪ», απέρριψε τις όποιες ευθύνες αποδίδονται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». «Όλα στο φως αν θέλει Εξεταστική η κυβέρνηση της ΝΔ. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, να δούμε τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Οι δηλώσεις Χατζηδάκη – Γεραπετρίτη αποτελούν κίνηση αποπροσανατολισμού για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ύψους 500 εκατ. ευρώ» Την Πέμπτη, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, υποστήριξε ότι «θα υπάρξουν και άλλες συζητήσεις και άλλα επεισόδια στη Βουλή, και αν χρειαστεί και στη Δικαιοσύνη».

«Έχετε βάλει το δάχτυλο μπροστά από το πρόσωπό σας και νομίζετε ότι το κρύβετε. Εφαρμόσατε μια πολιτική που οδήγησε στο μπάχαλο, λαϊκίζετε και εξαπατάτε τους Έλληνες πολίτες κάθε μέρα. Προσπαθείτε να αποδράσετε από την πραγματικότητα» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα οποία προβλέπουν αύξηση της χρέωσης ανά κιλοβατώρα, αλλά και μείωση του ΦΠΑ, όπως και του ΕΤΜΕΑΡ.