Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο - Τσελέντης: Ο σεισμός ήταν 6,1 Ρίχτερ - Δεν περιμένουμε πάνω από 5,3

Την εκτίμηση ότι η Κεφαλονιά δεν απειλείται άμεσα από κάποιον μεγαλύτερο σεισμό εξέφρασε ο Καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου, με αφορμή την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στο νησί.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Τσελέντης επανέλαβε την εκτίμηση της δικής του μέτρησης σχετικά με τον τελευταίο σεισμό, τονίζοντας ότι είναι 6,1 Ρίχτερ (και προφανώς όχι 5,7 που δόθηκε επίσημα από το ελληνικό κράτος) και ανέφερε ότι, κατά 99%, είναι ο κύριος σεισμός, προβλέποντας ότι ο πιο ισχυρός μετασεισμός δεν θα ξεπεράσει τους 5,2 ή 5,3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ.

Παράλληλα, ο γνωστός σεισμολόγος αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, αφήνοντας ευθείες αιχμές για τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής του νησιού, με αφορμή την επικείμενη φημολογία για άφιξη της Πενέλοπε Κρουζ στο νησί.

"Δεν μπορούν να κάνουν την Κεφαλονια... Περοκέ", δήλωσε ο κ. Τσελέντης, παρακινούμενος από το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Παρίσης είναι ο ιδιοκτήτης του γνωστού θεάτρου "Περοκέ".

Τέλος, ο κ. Τσελέντης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την στάση συναδέλφων του, τους οποίους κατηγόρησε ότι προσπαθούν να εκμεταλευτούν την κατάσταση για να πάρουν επιδοτήσεις προκειμένου να μετρήσουν σεισμούς και να εγκαταστήσουν ειδικά όργανα, την στιγμή που ο ίδιος έχει πράξει κάτι ανάλογο με δικά του έξοδα.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Τσελέντη από τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή.

Media