Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Το διάγγελμα Σαμαρά για την έξοδο στις αγορές

Τις θετικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στην ελληνική οικονομία η επιτυχημένη δοκιμαστική έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ανέλυσε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο σχετικό διάγγελμα που απηύθυνε την Πέμπτη στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα "άνοιξε και πάλι την πόρτα του φυσιολογικού δανεισμού", εξηγώντας πως, πλέον, δύναται να επιτευχθεί ένας πιο φθηνός δανεισμός στο σύνολο του ελληνικού χρέους.

"Τα έντοκα γραμμάτια θα πέσουν. Εξοικονομούμε εκατοντάδες εκατ. ευρώ σε τόκους στο επόμενο διάστημα και οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να δανείζονται στο εξωτερικό με πολύ χαμηλότερα επιτόκια", ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να μιλήσει στην συνέχεια για τον δρόμο που διένυσε η ελληνική οικονομία από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι και την ημέρα επιστροφής στις αγορές.

"Φτάσαμε ώς εδώ με τέσσερα πράγματα: Πίστη στη δύναμη του Έλληνα, σχέδιο, σκληρή προσπάθεια, σοβαρότητα και σκληρές διαπραγματεύσεις", ήταν η ατάκα του Πρωθυπουργού, ο οποίος στην συνέχεια επιτέθηκε στους πολέμιους της κυβερνητικής πολιτικής, φωτογραφίζοντας, προφανώς, τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Πολλοί ειρωνεύτηκαν αρχικά την εξαγγελία για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.  Ακόμη αντιδρούν με μιζέρια σα να λυπούνται, σα να θλίβονται, σα να παρακαλούσαν να έρθει άλλο μνημόνιο... Η έξοδος στις αγορές διαψεύδει όσους περίμεναν νέο μνημόνιο", δήλωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος όμως διευκρίνησε ότι η Ελλάδα έχει δρόμο για να βγει οριστικά από την κρίση.

 

 

 

Media