Log in
A+ A A-

Επίθεση και ζημιές στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"

Επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" πραγματοποίησαν άγνωστοι, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές.  Αιτία φαίνεται πως αποτέλεσε η πρόσφατη δημοσίευση φωτογραφίας του ετοιμοθάνατου Παύλου Φύσσα.

 

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος (01:00 μ.μ. Νέας Υόρκης), όταν μια ομάδα ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ρόπαλα και βαριοπούλες, κατέφτασε στα γραφεία της εφημερίδας και έκανε έφοδο στις εγκαταστάσεις.

Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση του "Πρώτου Θέματος", "οι εργαζόμενοι στην είσοδο, με κίνδυνο της ζωής τους, πρόλαβαν και έκλεισαν την είσοδο", τονίζοντας ότι "είναι ευτύχημα το γεγονός ότι δεν υπήρξε τραυματισμός από το τυφλό χτύπημα των κουκουλοφόρων".

Οι κουκουλοφόροι, που προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, έσπασαν υαλοπίνακες και πέταξαν μαύρες, κόκκινες και άσπρες μπογιές.

Η επίθεση διήρκεσε λίγα λεπτά και οι κουκουλοφόροι άφησαν πίσω τους φέιγ βολάν στα οποία έγραφαν «ΚΡΑΤΟΣ ΜΜΕ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ. ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ»

Την επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος.