Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Επεισοδιακή εμφάνιση Μιχαλολιάκου - Παππά - Λαγού - Μίχου στην Βουλή

Με «όπλο» το εκλογικό αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν στην Βουλή για να υπερασπιστούν τη δράση τους οι Νίκος Μιχαλολιάκος,Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός επαναλαμβάνοντας τα περί πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Ο προφυλακισμένος πρόεδρος της Χρυσής Αυγής και το νούμερο δύο Χρήστος Παππάς υποστήριξαν ότι η Ν.Δ είχε στενές σχέσεις την Χρυσή Αυγή και διακόπηκαν όταν η ενίσχυση της Χρυσής Αυγής κατέστη «απειλή» για την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι δεν ήταν μόνο ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος που προσπαθούσε να προσεταιριστεί την ακροδεξιά οργάνωση.

Ανάλογες κινήσεις, υποστήριξε ότι έχουν γίνει από δύο υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και από τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη κλήσεις των οποίων, όπως είπε, βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο που κατάσχεσε η αστυνομία από τα γραφεία της οργάνωσης.

Ο υπεύθυνος τύπου του πρωθυπουργού ,Γιώργος Μουρούτης σε ανακοίνωση του δεν διαψεύδει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής αλλά περιορίζεται να δήλωσει πως δεν έχει βρεθεί ποτέ ούτε με τον Μιχαλολιάκο ούτε με άλλο στέλεχος της Χρυσής Αυγής «ιδιωτικά ή τυχαία» στη ζωή του, ενω χαρακτηρίζει αθλιότητες τα όσα του χρεώνουν.

Στον ίδιο τόνο και πλαίσιο και η τοποθέτηση του Χρήστου Παππά. Είπε ότι κοινός γνωστός του με τον Πρωθυπουργό του εκμυστηριεύτηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς σε κυβερνητική συνεδρίαση είχε δείξει ενδιαφέρον για εκείνον πριν προφυλακιστεί.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης του είπε «όταν πλέναμε τα χέρια μας στις τουαλέτες του Κοινοβουλίου» ότι εμείς πρέπει κάποια στιγμή να τα πούμε, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος τον είχε χαρακτηρίσει «έξυπνο».

Αναφορές έκανε και για τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη που όπως είπε τον αποκαλούσε «Χρηστάρα» Τον φώναζε στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο και του έλεγε πως όταν ήταν και εκείνος νεότερος έλεγε τα ίδια πράγματα με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Οι δύο προαναφερόμενοι, αλλά και ο Γιάννης Λαγός δήλωσαν περήφανοι για τις ιδέες τους και τόνισαν ότι όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται αλλά είναι αμετανόητοι για τις ιδέες τους και τα πιστεύω τους.

Η καταληκτική φράση στην απολογία Παππά «εύχομαι εσάς τους άθλιους να σας λυπηθεί ο θεός» δημιούργησε αναταραχή στο Σώμα με βουλευτές όρθιους να απαντούν στους ίδιους τόνους ότι «άθλιοι είναι οι χρυσαυγίτες».

Η μετάβαση των τριών προφυλακισμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή όπως και η αποχώρηση τους συνοδεύτηκε από εκδηλώσεις συμπαράστασης απο τους συγκεντρωμένους οπαδούς εκτός βουλής και και συγγενείς και υπαλλήλους εντός βουλής.

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος περί τους 300 ομοιδέατες τους που ανέμιζαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν προκλητικά συνθήματα.

Προκλήσεις υπήρξαν και όταν οι Νίκος Μιχαλιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός μπήκαν συνοδευόμενοι από αστυνομικούς στην Ολομέλεια του Σώματος για να απολογηθούν για τα όσα βαρύνονται.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στους διαδρόμους της Βουλής «ακροβολίστηκαν» βουλευτές , συγγενείς και εργαζόμενοι στη Χρυσή Αυγή που συνόδευσαν ως την πόρτα της ολομέλειας τους τρεις φωνάζοντας συνθήματα με χαρακτηριστικότερο το : « Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για άλλη μια φορά».

Ο Μιχαλολιάκος προσπάθησε να απωθήσει και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν φωνάζοντας « Μη με ακουμπάει κανείς! Είμαι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Μην τολμήσει κανείς να με ακουμπήσει.»

Και όλα αυτά ενώ τα μέτρα ασφαλείας υποτίθεται ότι ήταν αυστηρά στο σημείο να έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε επαφή δημοσιογράφων με τους τρεις βουλευτές ακόμα και από απόσταση.

Απειλήθηκε επεισόδιο με τον Πέτρο Τατσόπουλο, και τον χρυσαυγίτη Νίκο Μίχο αλλά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η άρση της βουλευτικής τους ασυλίας αφορά την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής και της παράβασης διατάξεων περί αρχαίων (περίπτωση Παππά).

Την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού ψήφισε η Βουλή.Υπερψήφισαν 223 βουλευτές . Παρών δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

thetoc.gr