Log in
A+ A A-

Έληξε η απεργία της ΔΕΗ - Πώς θα αντιδράσουν οι συνδικαλιστές

Έληξε, από τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος (5:00 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης) η απεργία των εργαζομένων στην ΔΕΗ, όπως αποφασίστηκε κατά την διάρκεια της πεντάωρης συνεδρίασης της ΓΕΝΟΠ.

Στην σχετική τους ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισημοποίησαν ότι η 48ωρη απεργία ολοκληρώνεται, έστειλαν μήνυμα όμως στην Κυβέρνηση πως θα παραμείνουν στις επάλξεις, αυτήν την φορά με διαφορετικές μορφές κινητοποιήσεων.

"Θα αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης", προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ, γνωστοποιώντας, αρχικά, ότι θα συμμετάσχει την Τρίτη στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της σχετικής πανελλαδικής κινητοποίησης.

"Ο αυταρχισμός με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μέσω της επιστράτευσής τους, επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την ακραία αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει χτυπάει και την ίδια τη δημοκρατία", δήλωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στο πολιτικό πεδίο, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει την ύστατη προσπάθεια για την συγκέντρωση 120 βουλευτικών υπογραφών, προκειμένου να προκαλέσει συνεδρίαση της Ολομέλειας για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σχετικά με την "μικρή ΔΕΗ".