Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ινδονησία: Δέκα χρόνια μετά βρήκαν τα παιδιά τους

  • Written by 

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η επανένωση μιας οικογένειας τα μέλη της οποίας είχαν διασκορπιστεί μετά το καταστροφικό τσουνάμι που είχε πλήξει την Ινδονησία το 2004.

Πριν μερικές ημέρες, η Τζαμίλια και ο Σέπτι Ρανγκούτι βρήκαν την 14χρονη πλέον κόρη τους όταν ο θείος της την αναγνώρισε όταν αυτή επέστρεφε από το σχολείο. Τώρα, εντοπίστηκε και ο 17χρονος σήμερα αδελφός της ο οποίος ζούσε για χρόνια στους δρόμους και κοιμόταν σε εγκαταλειμμένα καταστήματα σε μια κωμόπολη στη Σουμάτρα.

«Ναι, είναι αλήθεια, είναι ο γιος μας και ετοιμαζόμαστε να τον πάρουμε στο σπίτι. Προσευχόμουν κάθε βράδυ γιατί μέσα μου πάντοτε πίστευα ότι ο γιος μου είναι ζωντανός. Ο σύζυγός μου δεν μπορούσε να ησυχάσει. Πίστευε ότι το παιδί μας ζούσε» είπε στους δημοσιογράφους η πανευτυχής πλέον μητέρα. Η οικογένεια ζούσε στην επαρχία Άτσεχ, στο δυτικό άκρο της Σουμάτρας που επλήγη περισσότερο από το τσουνάμι, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 220.000 άνθρωποι.

Ένα ζευγάρι ανακάλυψε τον Αρίφ να κοιμάται έξω από το Ίντερνετ καφέ που διατηρούσε στην περιοχή και του επέτρεπε να κοιμάται στο καφέ για πολλούς μήνες. Ο Αρίφ τους επισκεπτόταν τακτικά κι εκείνοι του έδιναν τρόφιμα και ρούχα. Όταν είδε στην τηλεόραση μια φωτογραφία του Αρίφ, με τη διεύθυνση της οικογένειάς του, η Λάνα Μπεστάρι κατάλαβε ότι επρόκειτο για θύμα του τσουνάμι και επικοινώνησε με τους γονείς. «Σοκαρίστηκα, ήταν η φωτογραφία ενός αγοριού που γνώριζα πολύ καλά», είπε η γυναίκα.

Ο 17χρονος Αρίφ μίλησε πρώτα τηλεφωνικά με τους γονείς του οι οποίοι πήγαν την Δευτέρα στην περιοχή μαζί με την 14χρονη Ραουντατούλ Τζάνα, την κόρη τους που την ξαναβρήκαν στις αρχές Αυγούστου χάρη στην παρατηρητικότητα του θείου της.