Log in
A+ A A-

Κάμερον: Το Ισλαμικό Κράτος είναι η σοβαρότερη απειλή που είχαμε ποτέ

Ως την "σοβαρότερη απειλή που έχουμε γνωρίσει ποτέ" χαρακτήρισε το Ισλαμικό Κράτος ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, μιλώντας στα ΜΜΕ λίγο μετά την αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού τρομοκρατικής απειλής στο επίπεδο "2".

Όπως τόνισε ο κ. Κάμερον, το γεγονός ότι στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους πολεμούν αυτήν την στιγμή και φανατικοί Ισλαμιστές - υπήκοοι της χώρας, θα οδηγήσει στην αυστηροποίηση της κείμενης νομοθεσίας, που δεν θα καθιστά τόσο εύκολο το ταξίδι ενός Βρετανού υπηκόου στην Συρία ή το Ιράκ.

"Θα κάνω μία ανακοίνωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων τη Δευτέρα. Αυτή θα περιλαμβάνει περαιτέρω βήματα με στόχο να εμποδίζουμε τα πρόσωπα να ταξιδεύουν, με τη βοήθεια μιας νέας νομοθεσίας που θα κάνει ευκολότερη τη διαδικασία κατάσχεσης των διαβατηρίων των πολιτών", τόνισε ο κ. Κάμερον.

Παράλληλα, ο Ντέιβιντ Κάμερον εκτίμησε ότι το ISIS δεν έχει συγκεκριμένη έδρα και πιθανώς να επιδιώξει να ιδρύσει ένα τρομοκρατικό κράτος στις άκρες της Μεσογείου.

"Με το Ισλαμικό Κράτος βρισκόμαστε μπροστά από μία τρομοκρατική οργάνωση που δεν εδρεύει μόνο σε μία συγκεκριμένη περιοχή, αλλά που προσπαθεί να ιδρύσει και να διευρύνει, με βίαιο τρόπο, το δικό της τρομοκρατικό κράτος. Μπορεί να βρεθούμε με ένα τρομοκρατικό κράτος στις ακτές της Μεσογείου. Αυτή η φιλοδοξία να δημιουργήσουν ένα εξτρεμιστικό χαλιφάτο αντιπροσωπεύει μία απειλή για την ίδια μας την ασφάλεια στη Βρετανία".