Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Μακάβριος διαγωνισμός της Malaysia Airlines προκαλεί αντιδράσεις

  • Written by 

Με ένα ..μακάβριο τρόπο σκέφτηκε η Malaysian Airlines να προσεγγίσει πελάτες, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις.

Με έναν διαγωνισμό που ανήρτησε στοι σάιτ της με τον τίτλο «Η απόλυτη bucket list», ζητούσε από τους υποψήφιους πελάτες της να γράψουν τι θα ήθελαν να πετύχουν από την bucket list τους. Δηλαδή, τι θα ήθελαν να δουν ή να πετύχουν πριν ..πεθάνουν! Μετά από τις δύο αεροπορικές τραγωδίες μέσα σε λίγους μήνες που έχει η εταιρία στο ιστορικό της μάλλον αυτός δεν ήταν και ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσει υποψήφιους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με την Malaysian Airlines, πρόκειται για ένα «παιχνίδι δεξιοτήτων» και είναι ανοιχτό μόνο για τους πελάτες της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Προκειμένου να εγγραφεί κανείς, πρέπει να απαντήσει με μέγιστο 500 λέξεις στην εξής ερώτηση: «Τι θα θέλατε να επιτύχετε από τη δική σας bucket list και γιατί». Μεταξύ των βραβείων περιλαμβάνονται iPad και εισιτήρια οικονομικής θέσης με προορισμό τη Μαλαισία.


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά».
«Πρόκειται για ένα αρρωστημένο αστείο, έτσι δεν είναι; Ο υπεύθυνος διαφήμισης πρέπει να απολυθεί αμέσως» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter, ενώ αρκετοί χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή ως τη δεύτερη χειρότερη που έλαβε ποτέ η αεροπορική εταιρεία μετά την πρόσφατη απόφαση της να απολύσει 6.000 εργαζόμενους.


Σήμερα, η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι τροποποίησε τον ατυχή τίτλο και ο διαγωνισμός μετονομάστηκε σε "Κερδίστε ένα iPad ή ένα εισιτήριο για τη Μαλαισία με τη Malaysia Airline". Οι ταξιδιώτες που είχαν κλείσει εισιτήρια με την εταιρεία από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου καλούνταν αρχικά να συντάξουν μια λίστα με τους προορισμούς που ονειρεύονται να επισκεφθούν πριν πεθάνουν. Οι πιο πρωτότυπες απαντήσεις θα συμμετείχαν σε κλήρωση και οι 12 τελικοί νικητές θα κέρδιζαν δωρεάν εισιτήρια.