Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Αμερική και Ευρώπη έχουν αρνητική άποψη για την Ρωσία

  • Written by 

Αρνητική είναι η γνώμη που έχουν για τη Ρωσία το 71% των Αμερικανών και το 68% των Ευρωπαίων.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας «Διατλαντικές τάσεις» που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι έχουν αρνητική άποψη για τη Ρωσία και τάσσονται υπέρ της στήριξης της Ουκρανίας ακόμη και εάν αυτό θα περιπλέξει τις σχέσεις των χωρών τους με τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, το 71% των Αμερικανών και το 68% των Ευρωπαίων έχουν αρνητική άποψη για τη Ρωσία ενώ το 58% των Ευρωπαίων (σε Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα και Σουηδία) που ρωτήθηκαν εκτιμά ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η οικονομική και πολιτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ακόμη και αν υπάρχει κίνδυνος να οξυνθεί η σύγκρουση με τη Ρωσία.

Οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι οι Σουηδοί (73%) και ακολουθούν οι Γερμανοί (65%). Η μοναδική χώρα στην οποία η άποψη αυτή στηρίζεται από τη μειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν η Ελλάδα (44%). Στη Ρωσία, πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (53%) θεωρούν ότι η χώρα τους θα πρέπει να διατηρήσει την επιρροή της στην Ουκρανία ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα έρθει σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.