Log in
A+ A A-

Πεκίνο: Συναντήθηκαν Ομπάμα - Πούτιν

"Έσπασε ο πάγος" μετά από αρκετό χρονικό διάστημα για τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, και τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της κοινής παρουσίας τους στο Πεκίνο, όπου είχαν την δυνατότητα κατ' ιδίαν συνάντησης.

 

"Σε τρεις διαφορετικές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, για περίπου 15 με 20 λεπτά συνολικά, ο πρόεδρος Ομπάμα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Πούτιν", δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Μπερναντέτ Μίχαν. Σύμφωνα με την κ. Μίχαν, οι δυο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούσαν την Συρία, το Ιράν και την Ουκρανία.  

Πάντως, η διάσταση ανάμεσα στην Ρωσία και την Δύση παραμένει, ενώ ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε για πρόσθετες κυρώσεις εάν δεν αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα και ο εξοπλισμός από τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Η τελευταία συνάντηση ανάμεσα σε Ομπάμα και Πούτιν είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούνιο, στο περιθώριο των εορτασμών της 70ης επετείου της απόβασης στη Νορμανδία.