Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Συγκλονίζει η ιστορία του ναυαγού στα νησιά Μάρσαλ

  • Written by 

Με την φράση «είμαι ζωντανός και δεν το πιστεύω», υποδέχθηκε τους φωτογράφους ο άνθωπος θαύμα του Ειρηνικού Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα, ο ναυαγός που κατάφερε να επιβιώσει 16 μήνες στην θάλασσα. Ο 37χρονος διατηρήθηκε στην ζωή τρώγοντας μόνο ψάρια, πουλιά, χελώνες και πίνοντας το αίμα τους ενώ ο συνεπιβάτης του σκάφους, ο Εζέκιελ πέθανε μετά από 4 εβδομάδες.

Μάλιστα ο Χοσέ δεν απάντησε σε λεπτομέρειες για την σκηνή όπου αναγκάστηκε να πετάξει το πτώμα του φίλου στην θάλασσα. Η απίστευτη περιπέτεια ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2012, καθώς οι 2 άνδρες εφυγαν από λιμάνι του Μεξικού για να ψαρέψουν καρχαρίες, όμως οι σφοδροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, παρέσυραν το πλεούμενο σε άγνωστη κατεύθυνση.
«Κάθε μέρα ήταν ίδια. Μόνο θάλασσα. Η θάλασσα. Μόνο αυτή έβλεπα. Αυτή και το σκάφος. Δεν είχα αίσθηση του χρόνου, γνώριζα όμως ότι αποπλεύσαμε στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ζούσα με ψάρια, που ήταν εύκολο να τα πιάσω και μία φορά έπιασα ένα μικρό καρχαρία. Γνωρίζω τους καρχαρίες, γιατί συνήθιζα να τους ψαρεύω συνέχεια», δήλωσε ο 37χρονος ψαράς.
Ο Jose απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το πως διατήρησε τη διαύγειά του απάντησε πως «όταν πρέπει να βρεις τροφή και νερό, κρατάς το μυαλό σου σε εγρήγορση. Ακόμη, προσευχόμουν όλη την ώρα για να μείνω ζωντανός». Σϋμφωνα με τους γιατρούς, ο ναυαγός δεν θυμάται πολλά πράγματα σχετικά με την οικογένεια του, παρα μόνο ότι έχει ένα παιδι και είναι παντρεμένος. Επίσης, η υγεία του έχει προβλήματα, όμως αναμένεται να ξεπεραστούν σύντομα.
«Είχα σκεφτεί την αυτοκτονία, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω. Αντί για αυτό προσευχήθηκα. Ευχαριστώ το Θεό που είμαι ζωντανός!» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα. Πάντως οι αρχές, έχουν κάποια ερωτηματικά σχετικά με την ιστορία του ναυαγού, καθώς η δυσπιστία πηγάζει κυρίως από το βάρος του, που όπως είπαν θα περίμεναν να έχει χάσει περισσότερο βάρος.