Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

"Θα αλλάξουμε ονομασία, όταν η κόρη του Βενιζέλου θα βγει Mιss Cosmos! Πρωτοφανής πρόκληση των Σκοπιανών

  • Written by 

Κάθε όριο και πρόκληση ξεπέρασε ο Γιοβαν Αντονόφσκι, Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Σκοπίων με την φράση που χρησιμοποίησε στον λογαριασμό του στο ίντερνετ προσβάλοντας βάναυσα και με πρωτοφανή τρόπο τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο Αντονόφσκι έβαλε μία φωτογραφία της οικογένειας του Β

ενιζέλου και σχολίασε "Μήνυμα για τον Βενιζέλο: Η Μακεδονία θα αλλάξει το όνομα της, όταν η κόρη σου γίνει Μις Κόσμος!".Η πρωτοφανής αυτή κίνηση, έχει προκαλέσει αρνητικότατα σχόλια ακόμα και σε μερίδα του τύπου των Σκοπίων. Μάλιστα και κυβερνητικά στελέχη έχουν ενοχληθεί από το σχόλιο, μερικές ημέρες πριν την επίσημη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια.

Εφημερίδα Utrinski Vesnik: Χαρακτηρίζει γκάφα την κίνηση Αντονόφσκι λέγοντας ότι ετσι προσεβαλε την εμφάνιση της κόρης του Έλληνα υπουργού.

Εφημερίδα Sloboden Peca: κατακρίνει τον Σκοπιανό αξιωματούχο λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο λανθασμένα διαμορφώνει κλίμα που δεν είναι ιδιαιτερα επικοδομοιτικό, προ της επισκέψεως του Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών. Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα αναφέρει χαραξτηριστικά ότι ο Αντονόφσκι κινείται στο ίδιο επίπεδο με τον Νίκολα Γκρουέφσκι και άλλους αξιωματούχους της Κυβέρνησης, ενώ υπογραμμίζεται ότι το Κυβερνών Κόμμα μέχρι και σημερα δεν πήρε θέση, ούτε καταδίκασε το γελοίο αυτό σχόλιο.

Νάνο Ρούζνι, πρώην Πρέσβης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: "Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν πρέπει να δημιουργεί περαιτέρω ένταση στις σχέσεις με τον νότιο γείτονα, αλλά να αναζητά τρόπους να τις βελτιώσει. Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να γίνει δεκτός με υψηλό πολιτικό πολιτισμό, με τις καλύτερες συνθήκες, χωρίς ρεβανσιστικό και επιθετικό λεξιλόγιο. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι τέτοιο", επισημαίνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επίσκεψη Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί στα Σκόπια στο πλαίσιο της πειοδείας του από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου, σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων (Βελιγράδι, Ποντγκόριτσα, Σεράγεβο, Πρίστινα, Σκόπια, Τίρανα), ως προεδρεύων του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιάιτερη σημασία δίνουν τα Σκοπιανά Μέσα στο ότι ο βενιζέλος θα μεταβεί οδικώς στα Σκόπια, ώστε να μην προσγειωθεί στο αεροδρόμιο με ονομασδία Μέγας Αλέξανδρος.