Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Νέα μέθοδος πρόβλεψης του καρκίνου του προστάτη

  • Written by 

Mία πρωτοποριακή εξέταση του DNA δύναται να προβλέψει ποιοι άνδρες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο έλεγχος των ανδρών ουσιαστικά θα είναι παρόμοιος με τον έλεγχο που γίνεται στις γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου (ICR) στο Λονδίνο.  Οι ερευνητές, σύμφωνα με τα όσα έδωσαν στην δημοσιότητα,  ανακάλυψαν 14 ξεχωριστές μεταλλάξεις του γονιδιώματος που μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες των επιθετικών καρκίνων του προστάτη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στην δημιουργία ενός προληπτικού γενετικού τεστ για τους άνδρες.

"Σε δύο-τρία χρόνια, θα μπορούμε να προσφέρουμε γενετικό έλεγχο στους άντρες με καρκίνο του προστάτη και στους άνδρες που ανησυχούν εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού τους. Ωστόσο οι άντρες που θα μαθαίνουν ότι κινδυνεύουν στο μέλλον, δύσκολα θα προχωρήσουν σε προφυλακτική αφαίρεση του προστάτη τους», επεσήμανε η δρ Ζόφια Κότε-Τζαράι, μοριακή βιολόγος στο ICR και μέλος της ερευνητικής ομάδας που πραγματοποίησε τη νέα μελέτη.

Πάντως το νέο τεστ δεν είναι ακόμα έτοιμο καθώς βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.