Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

4η ημέρα στην δίκη του Πιστόριους: Συναισθηματική κατάρρευση μπροστά στις κάμερες

  • Written by 

Συνεχίστηκε για 4η μέρα η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, που μπήκε στο σπίτι αμέσως μετά τον πυροβολισμό στο κεφάλι, τον οποίο δέχθηκε η Ρίβα Στέενκαμπ από το φίλο της. Ο γείτονας και φίλος του Πιστόριους, Δρ Στιπ δήλωσε με έμφαση:

 "Μπήκα μέσα και είδα τον Όσκαρ πάνω από το σώμα της Ρίβα να κλαίει και να παρακαλεί το Θεό να την αφήσει να ζήσει. Μου είπε ότι την πυροβόλησε γιατί την πέρασε για διαρρήκτη. Η Ρίβα κείτονταν στο πάτωμα αναίσθητη και μπορούσα να δω ακόμα και εγκεφαλικό ιστό στα μαλλιά της. Προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή, αλλά δεν τα κατάφερα".

Στην διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ο Πιστόριους έκλαιγε με αναφιλητά και ήταν πολύ ταραγμένος.Στο σημείο αυτό, ο Πιστόριος έβγαλε μια δυνατή κραυγή, και έπαθε ένα σπασμό σαν να πρόκειται να κάνει εμετό. Αμέσως, οι αστυνομικοί του έφεραν μία ειδική σακούλα και για λίγα λεπτά σταμάτησε η διαδικασία.Σύμφωνα με την κατάθεση, ο Πιστόριους είπε ότι θα αφιερώσει "τη ζωή του και τη ζωή της στο Θεό", αν ζούσε η Ρίβα.