Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ύστατο αντίο στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές- «Αιώνια δόξα σε εκείνον που μάς έδωσε μεγαλύτερη δόξα».

  • Written by 

Με μία κοινή τελετή στο Μέγαρο των Καλών Τεχνών στην πόλη του Μεξικού, η Κολομβία, η πατρίδα όπου γεννήθηκε, και το Μεξικό, η πατρίδα που εκείνος υιοθέτησε, είπαν το ύστατο χαίρε στον κορυφαίο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Το παρών στην εκδήλωση ἐδωσε η οικογένεια του Μαρκες,  οι πρόεδροι των δύο χωρών και μεγάλο πλήθος που είχε παρελάσει τις προηγούμενες τέσσερις ώρες μπροστά από το βάθρο όπου είχε τοποθετηθεί η τεφροδόχος στολισμένη με κίτρινα τριαντάφυλλα.

 

«Ενωμένοι τιμούμε εκείνον που μία μέρα του Δεκεμβρίου 1982, από την παγωμένη Στοκχόλμη, συγκλόνισε τον κόσμο μιλώντας για την μοναξιά της Λατινικής Αμερικής. Αιώνια δόξα σε εκείνον που μάς έδωσε μεγαλύτερη δόξα»», δήλωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος. 

O πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένια Νιέτο, είπε το αντίο όπως ο ίδιος δήλωσε «στον μεγαλύτερο λογοτέχνη όλων των εποχών της Λατινικής Αμερικής, τον πρωτοπόρο της παγκόσμιας λογοτεχνίας».

Οι δύο πρόεδροι και μέλη των κυβερνήσεών τους σχημάτισαν στη συνέχεια τιμητική φρουρά γύρω από την τεφροδόχο. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα.