Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Οργή Ερογλου για απόφαση ΕΔΑΔ

  • Written by 

"Πολιτική" χαρακτήρισε ο Ντερβίς Έρογλου την απόφαση του ΕΔΑΔ να επιδικάσει 90 εκ ευρώ αποζημίωση στην Τουρκία λέγοντας πως "μια τέτοια απόφαση σε αυτή την περίοδο έριξε τη σκιά της πάνω στις διαπραγματεύσεις". Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υπογράμμισε  ότι "είναι μια ενέργεια για να ενδυναμώσει το χέρι των Ε/κ".

 

Σε δηλώσεις κατά την διάρκεια επίσκεψης που δέχθηκε σήμερα, ο Τ/κ ηγέτης κληθείς να σχολιάσει από δημοσιογράφους την απόφαση, υποστήριξε ότι μια τέτοια απόφαση την περίοδο που έχουν αρχίσει οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, αυξάνοντας την αδιαλλαξία της ε/κ πλευράς δείχνει – όπως είπε – ότι η ΕΕ δημιουργεί την εντύπωση πως πήρε το μέρος μιας πλευράς.

Στην Κύπρο, πρόσθεσε, δεν είχαν απώλειες μόνο οι Ε/κ, ούτε είναι οι μόνοι που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες, υποστηρίζοντας πως εάν το ΕΔΑΔ έκανε την ερώτηση γιατί έγινε η "ειρηνευτική επιχείρηση" το 1974, θα έβλεπε πως "στις 15 Ιουλίου 1974 το ελληνικό πραξικόπημα έγινε για να ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα και οι Τ/κ να ενταφιαστούν σε ομαδικούς τάφους". Εάν δεν παρενέβαινε η Τουρκία, συνέχισε, "σήμερα στην Κύπρο δεν θα υπήρχε κανένας Τ/κ". Επανέλαβε, όπως και στην ανακοίνωση νωρίτερα του "προεδρικού", ότι πριν το 1974 οι Τ/κ εκδιώχθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία και για 11 χρόνια ζούσαν σε γκέτο, αναγκαζόμενοι να φύγουν από τα χωριά τους "και να στριμωχτούμε στο 30% του εδάφους του νησιού. Ήταν μια απόφαση που τα παρέβλεψε όλα αυτά".

πηγη σιγμα