Log in
A+ A A-

Μίσιγκαν: Καταδικάστηκε για τον φόνο 19χρονης

Σε 15 με 30 χρόνια φυλάκιση θα καταδικαστεί ένας άνδρας από το Μίσιγκαν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο μιας 19χρονης κοπέλας, που είχε πυροβολήσει έξω από το σπίτι του.  

 

Καθ΄ όλη την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Θίοντορ Ουέιφερ προέβαλε έναν ισχυρισμό ανάλογο με του Οσκαρ Πιστόριους, ότι, δηλαδή, βγήκε έξω έντρομος και θεώρησε ότι η 19χρονη απειλούσε την περιουσία του και πλησίαζε τον χώρο του με σκοπό την ληστεία.

Από την άλλη πλευρά, το Δικαστήριο δεν δέχτηκε τις αιτιάσεις της υπεράσπισης και τον καταδίκασε για δολοφονία δεύτέρου βαθμού, που τον στέλνει στην φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

"Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια και να πω ότι λυπάμαι πολύ για την απώλειά τους.  Προσεύχομαι και ελπίζω ότι κάποια μέρα θα με συγχωρέσουν", ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Αναφερόμενη στο σκεπτικό της απόφασης, η Δικαστής δέχτηκε ότι, κατά βάθος, ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει ζωή, τόνισε όμως πως, ακόμη κι αν ένοιωσε φόβο στην θέα της, δεν δικαιολογείται η κίνησή του να την σκοτώσει.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της 19χρονης στράφηκε εναντίον του κατηγορούμενου, δηλώνοντας ότι "κατέστρεψε την ζωή της οικογένειάς του" και πως "δεν περνάει στιγμή που να μην σκέφτεται την κόρη του".

Πάντως, ο Ουέιφερ γλίτωσε από ακόμη χειρότερες νομικές συνέπειες, αφού το κατηγορητήριο έκανε λόγο για δολοφονία, και μάλιστα με ρατσιστικά κίνητρα, αφού η άτυχη 19χρονη ήταν έγχρωμη.