Log in
A+ A A-

Λος Άντζελες: "Οι Αστυνομικοί βρίσκονταν σε αυτοάμυνα" (Video)

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες ερασιτεχνικού βίντεο στο Λος Άντζελες, που καταγράφει αστυνομικούς να πυροβολούν και να σκοτώνουν έναν άγνωστο άνδρα που προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν.

Ειδικότερα, τέσσερις με πέντε αστυνομικοί επιχειρούν να συλλάβουν το άτομο αυτό, που πιστεύεται ότι είναι άστεγος, την ώρα που μια γυναίκα αρπάζει το γκλομπ ενός από τους αστυνομικούς και επιχειρεί να τους επιτεθεί. Τότε, δυο εξ αυτών την ακινητοποιούν, την ώρα που συνάδελφοί τους εξακολουθούν να μάχονται με τον άλλο άνδρα, για να ακουστούν ξαφνικά πέντε πυροβολισμοί, υπό τις αποδοκιμασίες των διερχομένων πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία αναφέρει ότι ο άνδρας αυτός, για τον οποίο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν είναι άστεγος ή όχι, ήταν πιθανότατα ο δράστης μιας ληστείας για την οποία εκλήθησαν οι αστυνομικοί στο σημείο. Παράλληλα, όμως, τονίζει ότι κατά την διάρκεια της μάχης σώμα-με-σώμα με τους αστυνομικούς, κατάφερε να αρπάξει το όπλο του ενός.

Εκείνη την στιγμή, οι άνδρες της Αστυνομίας ακούγονται να του φωνάζουν να αφήσει το όπλο και στην συνέχεια ακολουθούν τουλάχιστον πέντε πυροβολισμοί.

Το βίντεο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, αν και οι Αρχές επιμένουν οτι οι Αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν για λόγους αυτοάμυνας. Δυο εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.