Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Βαριές "καμπάνες" για το φονικό φυστικοβούτυρο

  • Written by 

Ένοχος για άπατη και σωρεία άλλων ομοσπονδιακών παραβάσεων κρίθηκε ο πρώην ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής φυστικιών, Stewart Parnell, την τύχη του οποίου αποφάσισαν οι ένορκοι, στην πολύκροτη δίκη που ακολούθησε το θανατηφόρο ξέσπασμα σαλμονέλας πριν από έξι χρόνια.

Η εμφάνιση της σαλμονέλας, που σχετιζόταν με την κατανάλωση φυστικοβούτυρου, είχε στοιχίσει το 2009 την ζωή εννέα ατόμων, ενώ είχε στείλει τουλάχιστον άλλους 714 καταναλωτές στο νοσοκομείο.

Στον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας που απαρτιζόταν από 1000 έγγραφα και καταθέσεις 45 μαρτύρων, οι εισαγγελείς κατάφεραν να πείσουν τους ένορκους οτί ο Parnell αποφάσισε εν γνώσει του την διανομή των μολυσμένων προϊόντων στην αγορά.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του επιχειρηματία υποστήριξαν ότι ο Parnell δεν γνώριζε το κίνδυνο, ενώ παρουσίασαν και φωτογραφίες που έδειχναν την οικογένεια και τα παιδιά του κατηγορούμενου να καταναλώνουν από το φυστικοβούτυρο της εταιρίας.

Οι εκπρόσωποι όμως των καταναλωτικών ενώσεων έκαναν λόγο για μια δίκη - ορόσημο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, η απόδοση ευθύνων σε επιχειρηματίες διανόμης τροφίμων αποτελεί εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.

Πέτρος Κασφίκης