Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Οι Αφροαμερικανοί δίνουν προβάδισμα στην Κλίντον

Η μεγάλη αποδοχή που έχει στις τάξεις των Αφροαμερικανών φαίνεται πως καθιστά την Χίλαρυ Κλίντον το αδιαμφιλονίκητο φαβορί για την εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών στη Νότια Καρολίνα, η οποία και θα λάβει χώρα στις 27 Φεβρουαρίου.

Βάσει της δημοσκόπησης του Public Policy, η κ. Κλίντον εξασφαλίζει αυτήν την στιγμή μια άνετη διαφορά άνω των είκοσι ποσοστιαίων μονάδων, σε σχέση με τον Μπέρνι Σάντερς, και, συγκεκριμένα, στο 55% έναντι 34% του Γερουσιαστή από τον Βερμόντ.

Στην δημοσκόπηση συμμετείχαν 525 Δημοκρατικοί ψηφοφόροι. Βάσει των ποιοτικών στοιχείων που παρατέθηκαν, Κλίντον και Σάντερς είναι σχεδόν στα ίδια ποσοστά για τους λευκούς, όμως οι Αφροαμερικανοί - που υπολογίζεται ότι αποτελούν κάτι παραπάνω από το 50% - κλίνουν συντριπτικά προς την πρώην Υπουργό Εξωτερικών.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, ο Μπέρνι Σάντερς έχει προγραμματίσει περιοδεία στη Νότια Καρολίνα και την Τζόρτζια, όπου υπάρχουν σημαντικοί πληθυσμοί Αφροαμερικανών, σε μια προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Πάντως, σε εθνικό επίπεδο, δημοσκόπηση του NBC αναφέρει ότι η ψαλίδα ανάμεσα σε Κλίντον και Σάντερς κλείνει, με τα ποσοστά να είναι 50% για την πρώην Υπουργό έναντι 40% για τον Γερουσιαστή.