Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Aνακοινώθηκαν τα ονόματα των νεκρών της METRONORTH στο Μπρονξ/ Οι αλλαγές στα δρομολόγια

  • Written by 

του Δημήτρη Φιλιππίδη

Στη Νέα Υόρκη βρίσκονται από το απόγευμα της Κυριακής οι εμπειρογνώμονες της National Transportation Safety Board, από την Ουάσινγκτον, ώστε να ερευνήσουν τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας λίγο έξω από τον σταθμό του Spuyten Duyvil station του Μπρονξ στις 7:20 το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση των Αρχών της νέας Υόρκης, ο απολογισμός είναι τραγικός καθώς 4 επιβάτες σκοτώθηκαν, 11 νοσηλευονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 59 νοσηλευονται εκτός κινδύνου. Τα ονόματα των νεκρών είναι τα ακόλουθα: Donna L. Smith, 54, από το Newburgh, James G. Lovell, 58, από το Cold Spring, James M. Ferrari, 59 από το Montrose και Ahn Kisook, 35, από το Queens.

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι θα γίνουν όλες οι κινήσεις για να δοθούν απαντήσεις όχι μόνο ως προς το τί συνέβη αλλά και το γιατί. Επίσης έκανε έκκληση η σκέψη όλων των Νεουορκέζων και οι προσευχές να συμπεριλάβουν τα θύματα και τις οικογένειες τους απόψε.

Ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Σαλβατόρε Κασάνο, δήλωσε ότι «Αν συνέβαινε αυτό μια καθημερινή, όπου το τρένο θα ήταν γεμάτο επιβάτες, η καταστροφή θα ήταν τεράστια».

Ο οδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας ο οποίος επίσης νοσηλευεται στο νοσοκομείο, εργαζόταν για την Μετρο Νορθ τα τελευταία 20 χρόνια και αποτελούσε υπόδειγμα μηχανοδηγού όπως κατέθεσαν φίλοι και συνάδελφοι του. Η υπερβολική ταχύτητα εικάζεται ως η πρώτη αιτία του ατυχηματος, σύμφωνα με τις αρχικές καταθέσεις μαρτύρων. Στο ίδιο σημείο, τον περασμένο Ιούλιο μία εμπορική αμαξοστοιχία είχε εκτροχιαστεί χωρίς όμως τότε να θρηνήσουμε θύματα.

Ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη σε μια δασώδη περιοχή όπου συναντώνται τα ποτάμια Χάντσον και Χάρλεμ και μάλιστα συγκλονίζουν οι εικόνες που δείχνουν το πρώτο βαγόνι να έχει σταματήσει μερικά μέτρα από το ποτάμι. Τουλάχιστον ένα βαγόνι ανατράπηκε κοντά στις όχθες του ποταμού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος. «Το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο.

Τα δρομολόγια της Δευτέρας 2ας Νοεμβρίου

Η λειτουργία της γραμμής Μetro North, η οποία ενώνει την πόλη της Νέας Υόρκης με διάφορα προάστια - ανεστάλη λόγω του δυστυχήματος. Eιδικότερα, αύριο Δευτέρα, τα δρομολόγια της Metro North, θα διεξαγονται κανονικά από το Poughkeepsie, μέχρι τον Σταθμο του Yonkers. Από εκεί οι επιβάτες θα μπορούν να μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία της ΜΤΑ, μέχρι τους 242 δρόμους στο Μπρονξ και από εκεί να παίρνουν το μετρό, την Γραμμή 1.

Για την Γραμμή 1 του Μετρό της Νέας Υόρκης θα προστεθούν ακόμα δύο συρμοί ανα ώρα ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το Harlem Line της ΜetroNorth.

H Γραμμή Hudson της MetroNorth, εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περισσότερους από 26 χιλιάδες επιβάτες, οπότε και η Δευτέρα αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για την ΜΤΑ, ώστε να μην παρατηρηθούν μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις.

Τα εισιτήρια της MetroNorth, έχουν ισχύ και στο Subway αύριο. Για περισσότερες πληροφορίες και νεότερη ενημέρωση, στο σαιτ της ΜΤΑ thttp://www.mta.info.