Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Σε εξέλιξη η πρώτη χιονοθύελλα του χειμώνα

Στα λευκά έχει ντυθεί από άκρη σε άκρη η πόλη της Νέας Υόρκης αφού, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, έχει ξεκινήσει η χιονοθύελλα την οποία είχαν προβλέψει από την Δευτέρα οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με την σχετική προειδοποίηση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 το απόγευμα, ενώ η χιονόπτωση αναμένεται να έχει σταματήσει το αργότερο μέχρι τις 6.  Η κορύφωση της χιονοθύελλας έχει προσδιοριστεί μεταξύ 11 και 1 μετά το μεσημέρι, όταν και αναμένεται να προκύψουν οι μεγαλύτερες δυσκολίες στην κυκλοφορία αλλά και την λειτουργία βασικών υπηρεσιών.

Τα ειδικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους στις πιο πολυσύχναστες περιοχές.  Την ίδια στιγμή, ακόμη και επιχειρηματίες ρίχνουν συνεχώς αλάτι στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να μην γίνει δύσβατος ο χώρος πρόσβασης στην επιχείρησή τους.

Σε ό,τι αφορά στα τρένα, εκτός από κάποιες δεδομένες καθυστερήσεις που προέκυψαν, λιγότερο ή περισσότερο, σε όλες τις γραμμές, μέχρι το μεσημέρι τα κυριότερα προβλήματα τα είχαν οι γραμμές 7 και 2.  Αντίθετα, τα υπόλοιπα δρομολόγια δεν είχαν επηρεαστεί ιδιαίτερα.

Την χιονοθύελλα θα ακολουθήσουν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς την Τετάρτη και την Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην μέγιστη τιμή της κοντά στους 30 βαθμούς Φαρενάιτ.