Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει και την Τετάρτη η θερμοκρασία στη Νέα Υόρκη, αν και οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι τα δύσκολα του πολικού ψύχους άρχισαν να περνούν από το βράδυ της Τρίτης.

Στο κέντρο της Νέας Υόρκης, η θερμοκρασία έπεσε μέχρι και τους -7 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε σαφώς πιο υποφερτά επίπεδα σε σχέση με τον "παγετό" της Τρίτης, όταν και άγγιξε τους -15.  Βασική διαφορά, ήταν η υποχώρηση των ψυχρών ανέμων, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι για την υγεία από το τσουχτερό κρύο να είναι λιγότερο έντονοι.

Σε ό,τι αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα δρομολόγια του μετρό και του προαστιακού δεν παρουσίασαν τροποποιήσεις λόγω του καιρού.  Είναι χαρακτηριστικό, πως οι αμαξοστοιχίες του subway δεν ανέβαλαν ούτε άλλαξαν τα δρομολόγιά τους ενώ, για πρώτη φορά μετά την χιονοθύελλα της Πέμπτης, το Long Island Rail Road εφάρμοσε το πρόγραμμά του στο σύνολο, σχεδόν, των γραμμών.  Αντίθετα, πιο δύσκολη ήταν η κατάσταση για τους επιβάτες των λεωφορείων, αφού η ΜΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση ότι όλες οι γραμμές θα σημείωναν καθυστερήσεις λόγω των συνεχιζόμενων δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά από την Παρασκευή, φτάνοντας στους 40 βαθμούς Φαρενάιτ (4 βαθμοί Κελσίου) ενώ το Σαββατοκύριακο θα σκαρφαλώσει στους 50 (10 βαθμοί Κελσίου) επαναφέροντας τον υδράργυρο σε φυσιολογικά, για την εποχή και το κλίμα, επίπεδα.