Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Γυναίκες πιάστηκαν στα χέρια μέχρι θανάτου

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση του θανάσιμου ξυλοδαρμού μιας νεαρής κοπέλας στην Καλιφόρνια δίνουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, που υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως το θύμα να προκάλεσε την μοιραία σύρραξη.

Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου 20 ημέρες και συγκλόνισε την Πολιτεία της Καλιφόρνια αλλά και ολόκληρη την χώρα.  Θύμα, μια 23χρονη κοπέλα, η Kim Pham, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα έξω από club στην Santa Anna.  Λίγο νωρίτερα, δεχόταν ανελέητα χτυπήματα από μια παρέα και, κυρίως, άλλες δυο γυναίκες, με τις οποίες ήρθε σε αντιπαράθεση.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, κι ενώ η υπερβολική χρήση αλκοόλ "θόλωνε" το μυαλό των εμπλεκομένων, ο καβγάς μεταξύ των γυναικών αποτελούσε, κατά κύριο λόγο, δημόσιο θέαμα.  Υπήρξαν άτομα τα οποία βιντεοσκόπησαν την σύρραξη στο κινητό.  Κανείς όμως δεν περίμενε ότι η κατάληξή του θα ήταν μοιραία.  Η Kim βρισκόταν αναίσθητη στο πεζοδρόμιο και άρχισε να δέχεται κλωτσιές και μπουνιές.  Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εγκεφαλικά νεκρή και τελικά αποσυνδέθηκε από τα μηχανήματα.  Οι φίλοι και οι συγγενείς της, όμως, απαίτησαν δικαιοσύνη.  Έβαλαν την φωτογραφία της στο σημείο και ζήτησαν από αυτούς που είχαν βιντεοσκοπήσει το συμβάν - και ήταν αρκετοί - να δώσουν υλικό και στοιχεία στην Αστυνομία.  Κάτι που τελικά έγινε.  Λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθησαν δυο γυναίκες: η Vanesa Tapia Zavala, 25 ετών και η Candace Marie Brito, 27 ετών.

Τα νέα δεδομένα της υπόθεσης σχετικά με τις δυο γυναίκες - οι οποίες αποτελούν κόκκινο πανί για τους συγγενείς της Kim, αλλά και σύσσωμη την Κοινή Γνώμη - ενδεχομένως να αλλάξουν, εάν επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός ενός αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στο θύμα για αυτό που συνέβη.

"Η Kim ήταν αυτή που έριξε την πρώτη γροθιά", αναφέρει η μαρτυρία, που τονίζει πως το θύμα προκλήθηκε από την παρέα των δυο γυναικών, αντέδρασε όμως ακραία και προκάλεσε την γενικότερη σύρραξη, η οποία και κόστισε την ζωή της.

"Δεν αμφιβάλω ότι το θύμα ήταν μια αγία κοπέλα, όμορφη και με όνειρα. Σας πληροφορώ όμως ότι και η Vanesa Tapia Zavala είναι μια πολύ καλή γυναίκα.  Και μητέρα ενός παιδιού πέντε ετών", δηλώνει άτομο του στενού περιβάλλοντος μιας εκ των κατηγορουμένων.

Η Αστυνομία έχει στην διάθεσή της αρκετά βίντεο από τον καβγά, δεν υπάρχει όμως κάποιο στοιχείο από τις πρώτες στιγμές, πριν η Kim βρεθεί αιμόφυρτη στο έδαφος.

Media