Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Connecticut: Απατεώνες εξαπατούν ηλικιωμένους

Ένα κύκλωμα απατεώνων, το οποίο αποσπά χρήματα από ηλικιωμένους με διάφορα προσχήματα, έχει κάνει την εμφάνισή του σε περιοχές του Connecticut, με πολλά άτομα να πέφτουν θύματά του και να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς να το σκεφτούν.

Τελευταίο κρούσμα ήταν στο South Windsor, όπου μια ηλικιωμένη δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο, που υποστήριζε ότι είναι δικηγόρος και πως ο εγγονός της έχει συλληφθεί και χρειάζεται χρήματα για να πληρώσει την εγγύηση.

Με δεδομένο ότι ο άγνωστος άνδρας φάνηκε να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, η γυναίκα δεν υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για φάρσα και μετέβη στο κοντινότερο σούπερ μάρκετ για να αγοράσει ειδικές κάρτες πληρωμής, προκειμένου να εξοφλήσει την εγγύηση.  Όμως, ένας υπάλληλος, που γνώριζε για το κύκλωμα, την ρώτησε για ποιο λόγο θέλει τις κάρτες και, μόλις άκουσε την ιστορία, την συμβούλευσε να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία και να εξακριβώσει ότι ο εγγονός της είναι κρατούμενος.  Τελικώς, η γυναίκα επικοινώνησε με τους Αστυνομικούς και αντελήφθη ότι ο εγγονός της ουδέποτε είχε οδηγηθεί στο Τμήμα.

Μετά και το νέο κρούσμα, η Αστυνομία της περιοχής προειδοποίησε εκ νέου τους πολίτες, και ιδίως τους ηλικιωμένους, να μην δίνουν βάση σε αναλόγου είδους τηλεφωνήματα και να ενημερώνουν άμεσα τις Αρχές.