Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Ελληνοκαναδέζες εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Δυο ομογενείς ελληνίδες από το Λαβάλ του Καναδά συμμετείχαν στην τετραμελή γυναικεία σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για την 57χρονη Σοφία Μικελάκη και την 29χρονη κόρη της Χριστίνα Αντωνακάκη, οι οποίες, μαζί με άλλες δυο γυναίκες Αρμένικης καταγωγής – επίσης μάνα και κόρη – κατάφερναν να αποσπούν χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους χρησιμοποιώντας ένα δοκιμασμένο κόλπο: Τους καλούσαν στο τηλέφωνο και προσποιούνταν τους δικηγόρους ή άλλους μεσάζοντες, αξιώνοντας χρήματα δήθεν για να βγάλουν με εγγύηση κάποιο από τα εγγόνια τους, το οποίο υποτίθεται ότι είχε διαπράξει κάποια παράνομη πράξη σε απομακρυσμένη Πολιτεία.

Για να το πετύχουν αυτό, προφανώς γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις στην οικογένεια των υποψηφίων θυμάτων τους, για να γίνουν πιστευτές. Σε πολλές περιπτώσεις, το κόλπο έπιασε, με τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους να στέλνουν χρηματικά ποσά σε μια διεύθυνση στο Albany, η οποία ήταν απλώς μια ταχυδρομική θυρίδα, όπου έμπαιναν τα χρήματα χωρίς περαιτέρω αντίκρισμα. Παρόλα αυτά, χάρη σε συγκεκριμένες καταγγελίες, οι επιτήδειες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, κάθε περιστατικό σε αυτές τις περιπτώσεις επισύρει μέχρι και 3,5 χρόνια φυλακή.

Με πληροφορίες από newsfirst.ca