Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Η Νικόλ Μαλλιωτάκη "χτυπά την πόρτα" του Κογκρέσου

Σοβαρές πιθανότητες για να αποτελέσει την υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για το Κογκρέσσο έχει η ομογενής Πολιτειακή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία θεωρείται ότι έχει σημαντικούς υποστηρικτές τόσο μεταξύ των ψηφοφόρων, όσο και των κομματικών στελεχών.

Όλα αυτά, με αφορμή την παραίτηση του Ομοσπονδιακού Βουλευτή, Μάικλ Γκριμ, λόγω εμπλοκής του σε υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών. Από την πλευρά της, η κ. Μαλλιωτάκη προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους, δηλώνοντας πως δεν έχουν ξεκαθαρίσει καν οι εσωκομματικοί υποψήφιοι.

Πάντως, βασικός της αντίπαλος για το χρίσμα φαίνεται πως είναι ο Γενικός Εισαγγελέας του Στάτεν Άιλαντ, Ντάνιελ Ντόνοβαν, ο οποίος επίσης έχει σημαντικούς υποστηρικτές σε κορυφαίο επίπεδο. Από την πλευρά τους, κομματικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών θεωρούν ότι είτε η κ. Μαλλιωτάκη, είτε ο κ. Ντόνοβαν, θα έχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να κερδίσουν την θέση.

Στους Δημοκρατικούς, κύκλοι προωθούν την υποψηφιότητα του πρώην Βουλευτή Μάικλ Μακμέν, ο οποίος θεωρείται «κόκκινο πανί» γιατην ελληνοαμερικανική κοινότητα, καθώς διετέλεσε λομπίστας για τα συμφέροντα του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου. Μάλιστα, η στάση του θεωρήθηκε «προδοσία», αφού στο παρελθόν είχε εκφράσει επανειλημμένως φιλελληνικές θέσεις.