Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

SkyGreece: "Μας συγχωρείτε... Διακοπή!"

Την προσωρινή αναστολή των εργασιών της, μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης, ανακοίνωσε επισήμως η SkyGreece Airlines, ζητώντας δημόσια συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία την οποία υφίσταται.  Πού μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

"Μας συγχωρείτε... Διακοπή!".  Κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί η τελευταία ανακοίνωση της SkyGreece Airlines, παραπέμποντας σε εποχές... ΥΕΝΕΔ.  Όλα αυτά καθώς οι ιθύνοντες της εταιρείας αποφάσισαν να ενημερώσουν τους επιβάτες για το τι μέλλει γενέσθαι με τις ακυρωθείσες πτήσεις, γνωστοποιώντας ότι προβλήματα τεχνικής, οικονομικής και πρακτικής φύσεως αναγκάζουν την ελληνοκαναδική εταιρεία να διακόψει τις υπηρεσίες της για ένα άγνωστο χρονικό διάστημα, με την προοπτική να επανέλθει, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, στο άμεσο μέλλον.

Στο σχετικό ενημερωτικό κείμενο, το οποίο έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κορύφωση του αναβρασμού σε όλα τα επίπεδα και το πρωτοφανές καθεστώς "ομηρίας" του κοινού, η SkyGreece επικαλείται την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και πρόσφατα θέματα "μηχανικής φύσεως", επιβεβαιώνοντας τις φήμες για κακή τεχνική κατάσταση σε αεροσκάφη που εκτελούσαν τις υπερατλαντικές πτήσεις.

Παράλληλα όμως, ζητά δημόσια συγγνώμη από τους επιβάτες και γνωστοποιεί τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να διεκδικήσουν επιστροφή των κρατήσεών τους στην SkyGreece.  Όπερ μεθερμηνευόμενον, η εταιρεία δεν πρόκειται αυτήν την φορά να μεριμνήσει για την μεταφορά τους σε πτήση άλλης εταιρείας, όπως συνέβαινε σε ανάλογες περιπτώσεις μέχρι και μερικές ημέρες νωρίτερα.

"Οι επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια από κατοχυρωμένο ταξιδιωτικό γραφείο στο Οντάριο μπορούν να διεκδικήσουν επιστροφή χρημάτων από το Ontario Travel Industry Compensation Fund.  Για να παραλάβουν την σχετική φόρμα, μπορούν να απευθυνθούν στην υπηρεσία TICO και το τηλέφωνο 1-888-451-8426 ή 905 624 6241 ή ηλεκτρονικά στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Όσοι έκαναν κράτηση στο Quebec, να απευθυνθούν στα ταξιδιωτικά γραφεία τους για τους τρόπους ανάκτησης των χρημάτων".

"Λυπούμαστε για τους επιβάτες"

Στην αρχή της ανακοίνωσης, η SkyGreece εκφράζει την λύπη της προς τους επιβάτες που επηρεάστηκαν από την "πρόσφατη λειτουργική κρίση που χτύπησε την εταιρεία".  Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι, παρά την μείωση των κρατήσεων τους περασμένους μήνες, που αποτέλεσαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης, η SkyGreece έκανε το μέγιστο δυνατό για να διατηρήσει τις υπηρεσίες της.

Στην συνέχεια, τονίζει ότι εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος, προκαλείται μια πολυήμερη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα και έκτακτα έξοδα.

Καταλήγοντας, γνωστοποιείται ότι η SkyGreece αναστέλει προσωρινά την λειτουργία της, με την ελπίδα να επανέλθει στο μέλλον.

Στο τέλος, ξεκαθαρίζεται ότι οι επιβάτες θα πρέπει να απευθυνθούν στον ταξιδιωτικό πράκτορά τους για να επαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους.

Διαψεύδουν την χρεωκοπία

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Καναδά, ο ισχυρός άνδρας της SkyGreece, Κεν Σταθάκης, διέψευσε τις φήμες περί αίτησης υπαγωγής στον αντίστοιχο πτωχευτικό κώδικα, όντας κατηγορηματικός λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της προσωρινής αναστολής.

Πάντως, ο αναβραμός στις τάξεις του κοινού καλά κρατεί, καθώς όσοι επέλεξαν την SkyGreece αναγκάζονται να... διπλοπληρώσουν τα εισιτήριά τους, ενώ επικρατεί ανησυχία για έναν αριθμό ηλικιωμένων, οι οποίοι επέλεξαν την ελληνοκαναδική εταιρεία για αποφυγή της ταλαιπωρίας ενός ενδιάμεσου σταθμού σε ξένη αεροπορική αλλά τελικά... βρέθηκαν προ δυσαρέστων εκπλήξεων.

Υπενθυμίζεται ότι την θέση του για τους χειρισμούς του Δ.Σ. έχει διαχωρίσει ο παραιτηθείς πρόεδρος της SkyGreece, π. Νικόλαος Αλεξανδρής, ο οποίος καθ' όλο το προηγούμενο διάστημα συνήθιζε να αναλαμβάνει το επικοινωνιακό κόστος όταν οι καταστάσεις άρχιζαν να δυσκολεύουν.