Log in
A+ A A-

Η τραγουδίστρια και οι "αυστηροί" των αμερικανικών αεροδρομίων

Ακατάλληλη για είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες κρίθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, Ελληνίδα τραγουδίστρια, η οποία εμφανίστηκε, βάσει ρεπορτάζ, να "συλλαμβάνεται στις ΗΠΑ".

Ο λόγος για τη Νάσια Κονιτοπούλου, η οποία πέρασε τον Ατλαντικό για να εμφανιστεί σε εκδήλωση συλλόγου ομογενών, αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν τα κατάφερε, αφού έλαβε ένα αναπάντεχο "στοπ".

Όπως ανέφερε η ίδια η κ. Κονιτοπούλου στην εφημερίδα "Άποψη", το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Freddo", που κάνει λόγο για 20ωρη κράτησή της στο αεροδρόμιο μέχρι την επαναπροώθησή της στην Ελλάδα, έχει βάση, ξεκαθαρίζει όμως ότι ο τίτλος περί "σύλληψης" δεν είναι ακριβής και δημιουργεί λάθος εντυπώσεις.

«Δεν έχει καμία σχέση ο τίτλος που μπήκε με αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα. Η δημοσιογράφος έγραψε ακριβώς αυτά που της είπα, αλλά ο τίτλος, που δεν ξέρω ποιος τον έβαλε, δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο. Θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω ένα εξώδικο αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Δεν μου αρέσουν όλες αυτές οι καταστάσεις και οι διαδικασίες, γι' αυτό και δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ άλλο. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ο τίτλος είναι ατυχής. Και το λέω αυτό όσο πιο κομψά μπορώ», δήλωσε η Νάσια Κονιτοπούλου της γνωστής μουσικής οικογένειας στο iapopsi

Στην διακριτική ευχέρεια του υπαλλήλου

Τι συνέβη όμως στην περίπτωση της Νάσιας Κονιτοπούλου;  Όπως τονίζεται, ήρθε αντιμέτωπη με μια κατάσταση στην οποία κινδυνεύουν να βρεθούν όλοι όσοι ταξιδεύουν με το σύστημα της Visa Waiver, έστω και σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Δηλαδή, θεωρητικά, εάν ο υπάλληλος του αεροδρομίου δεν πειστεί ότι κάποιος ταξιδιώτης που κάνει χρήση της "waiver" ήρθε όντως για διακοπές, αλλά για να μείνει μόνιμα ή να εργαστεί, ή, το ακόμη χειρότερο, τον θεωρήσει ύποπτο για άλλες δραστηριότητες - έστω κι αν δεν έχει στοιχεία - μπορεί να του αρνηθεί την είσοδο στην χώρα.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο ταξιδιώτης πιθανώς να τεθεί υπό ένα καθεστώς ιδιόμορφης "κράτησης" για ορισμένες ώρες, μέχρι να επαναπροωθηθεί στην χώρα από την οποία ταξίδεψε, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει κάποιες ολοκληρωτικές συνέπειες της κείμενης νομοθεσίας, εφόσον δεν ταυτοποιηθεί στο μεταξύ για αξιόποινη πράξη.

Πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η μελλοντική έγκριση μιας βίζας ή εκ νέου επίσκεψης στις Ηνωμένες Πολιτείες.